מתכון לעוגת דבש בחושה, עסיסית עם שקדים וריבת חלב - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת דבש עם שקדים וריבת חלב

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת דבש בחושה, עסיסית עם שקדים וריבת חלב

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אחרי כל התכנונים, הטרחה, הקניות והבישולים, הנה הגיע הרגע לדמיין את הרגע שאחרי. תם הטקס ואיתו הארוחה הנהדרת שסוגרת שנה ופותחת אחרת במקומה. כל האורחים כבר התפזרו וכל דקה שעוברת מקרבת אותנו אל שנת לילה טובה שלאחריה נתעורר הישר אל בוקרו של החג, בוקר של שנה חדשה. כמה כיף להתעורר בעצלתיים היישר אל כוס קפה ענקית ופרוסת עוגה נפלאה, ותוך כדי לגימה וביס עסיסי, להתענג על בוקר חגיגי שכזה.
ואיזו עוגה אוכלים עם הקפה של הבוקר שאחרי? ברור שעוגת דבש. ואני כבר שומעת אתכם מצקצקים בלשונכם: הו, לא. לא עוד עוגת דבש, שכן, הרשת שופעת במגוון מדהים של מתכונים לעוגות דבש בחודש האחרון ואני? האם אוכל לחדש לכם? אז מסתבר שכן. כי עוגת הדבש שתקבלו היום היא מהעוגות שלא מפסיקים להכין. ולא רק בראש השנה. עוגת דבש שופעת עסיסיות. דחוסה, עשירה ונימוחה. תכונות שמקנים לה מרכיביה הכוללים שקדים טחונים וריבת חלב המשתלבים נפלא עם טעמי הדבש והחמאה שבה. וכאילו לא די בכך – מדובר בעוגה בחושה. כל הכנתה הוא בערבוב אחד ומהיר של המצרכים וקדימה לתנור.
ואחרי כל ההכנות לחג מגיע לנו מתכון בחמש דקות. מסכימים? בטח.
אז קבלו את המתכון האחרון לשנה זו. מתכון שסוגר אותה באהבה, קלילות ומתיקות.

תמונה של פרוסה מהעוגה לצד כוס נס קפה

החומרים:

  • 2 כוסות קמח רגיל
  • 100 גרם שקדים טחונים
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כוס סוכר חום כהה
  • 2 ביצים
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 200 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה
  • 3/4 כוס דבש
  • 1/2 כוס ריבת חלב
  • 1 כוס מים רותחים

לציפוי:

  • חצי כוס שקדים מולבנים פרוסים
  • חצי כוס ריבת חלב
  • 100 מ"ל (חצי מיכל) שמנת מתוקה

תמונה של דבש

אופן ההכנה (הפשוט מאד מאד):

  1. מערבבים את הקמח, השקדים הטחונים, אבקת האפיה, הסודה לשתיה והסוכר החום בקערה גדולה.
  2. בקערה נפרדת מערבבים בכף את שאר החומרים למעט המים הרותחים.
  3. שופכים את התערובת לקערה ומערבבים לתערובת אחידה ומעט מוצקה.
  4. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים עד לאחידות. התערובת הופכת לנוזלית מעט אך אל חשש. היא תתייצב באפיה.
  5. משמנים תבנית מספר 26 ויוצקים את מסת העוגה.
  6. אופים בחום של 150 מעלות כ-50 דקות עד שהעוגה מתייצבת וגפרור במרכזה יוצא יבש עם פירורים לחים.
    טיפ – מומלץ לבדוק את העוגה לאחר 40 דקות ולהוסיף כל פעם חמש דקות. כדאי להיות עם האצבע על הדופק ולהוציא אותה בזמן כדי שלא תתייבש.
  7. מצננים את העוגה על השיש כעשר דקות ומסירים אותה מהרינג. (השתמשו בכפפות או במגבת)

מכינים את הציפוי:

  1. מבשלים את השמנת המתוקה עם ריבת החלב עד לסף רתיחה. מכבים את האש ומערבבים. מוסיפים את השקדים הפרוסים לרוטב.
  2. יוצקים את הרוטב על העוגה בעודה חמימה ונותנים לו לזלוג על קצוות העוגה.
  3. שומרים בטמפרטורת החדר עד שלושה ימים אם לא מחסלים אותה לפני כן, כמובן.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

וזה הרגע שבו אאחל לכם מכל הלב, שהשנה הבאה עלינו לטובה תהיה שנה נפלאה ומתוקה בדיוק כמו העוגה הזו. שנה של אושר, בריאות, הגשמה והצלחה וכמובן המשך מפגשים משמחים ביני וביניכם, עם מתכונים, טיפים וכיף חיים.
ניפגש בשנה הבאה…

תמונה של ברכת שנה טובה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס