מתכון לעוגת גלידה יוגורט תות-וניל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גלידת יוגורט תות-וניל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גלידה יוגורט תות-וניל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: תבנית עגולה בגודל 24 ס"מ

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

הימים החמים כבר מבשרים לנו שאנחנו בפתחה של עונת הקיץ, מה שאומר, שהגיעה השעה לגלידות מרעננות. ואם כבר גלידה, אז בהתאם לתקופה האחרונה, בה חוזרים ומכינים יותר דברים בבית, אז הפעם גם נכין עוגת גלידה נהדרת, ולא סתם נהדרת, אלא עם הרבה פחות קלוריות מאחר והבסיס שלה הוא יוגורט, ולא שמנת.

אז גם יפה, גם טובה יותר למשקל, וראו עוד מה – גם מכינים אותה משלושה מרכיבים בלבד, וללא צורך במיקסר או בכלים מיוחדים אחרים. רק ערבוב מהיר בקערה, והמקפיא כבר יעשה את שאר העבודה.

מבחינת מירקם, מכיוון שהיא מכילה חלב מרוכז, היא אינה הופכת להיות קשה כמו קרח, אלא נחתכת בקלות היישר מן המקפיא, ומוכנה לאכילה, מה שמוסיף לה עוד יתרון גדול.

את הרעיון של הגלידה הזו אתם יכולים לקחת גם לעוד כיוונים, ובאותה צורת הכנה, לשחק עם הצבעים והטעמים בהוספה של מרכיבים אחרים כגון: בננה, אפרסק, אננס, מחית פיסטוק וכיוצא בזה. השמיים הם הגבול.

הפעם בחרתי בצבעי ורוד לבן, בטעמים של תות שדה + וניל, כאשר בחלקו הלבן, טעמו של החלב המרוכז מספיק ליוגורט ומקנה את טעם הווניל כך שאפילו אין צורך להוסיף תמצית.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

200 גרם תות שדה מוקפא
4 גביעי יוגורט מכל אחוז שומן שתבחרו (200 מ"ל כל אחד)
1 פחית חלב מרוכז

מכינים:

  1. טוחנים את התותים הקפואים במעבד מזון או בלנדר מוט, או שמניחים להם להפשיר מעט ומועכים עם מזלג.
  2. מערבבים את היוגורט עם החלב המרוכז.
  3. מחלקים את תערובת היוגורט לשתי קערות.
  4. קערה אחת מכניסים למקרר להמתנה.
  5. לקערה השנייה מוסיפים את התותים הטחונים, ומערבבים.
  6. מסננים את תערובת היוגורט-תות במסננת, ויוצקים את התערובת הוורודה שנוצרה לתוך תבנית סיליקון מעוצבת או לתבנית אינגליש קייק סטנדרטית.
  7. מכניסים להקפאה לשעה.
  8. לאחר שעה, מוציאים מהמקרר את הקערה עם תערובת היוגורט הלבנה, ויוצקים אותה על השכבה הקפואה שבתבנית.
  9. מכניסים להקפאה של 8 שעות.
  10. מחלצים מהתבנית ומגישים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס