

מתכון לעוגת גלידה שוקולד קפה קל להכנה
- דרגת קושי: קל
- זמן הכנה: עד חצי שעה
- מספר מנות: 5+
רגע לפני סוף הקיץ, אסור לפספס את עוגת הגלידה המושלמת הזו אשר השוקולד והקפה המשולבים בה יוצרים לא רק חגיגה לעיניים, אלא גם תענוג נפלא ומושחת בכל ביס.
לא תאמינו עד כמה קלה ופשוטה היא ההכנה: פשוט מערבבים בקערה שתי תערובות נפרדות, והתוצאה היא עוגה יפיפייה ונמסה בפה. הבונוס – היא מוכנה לאכילה בכל רגע נתון מאחר ואינה קופאת למצב של אבן, כך שמתאימה מאד גם לימים הקרירים יותר שיבואו עלינו לטובה.
מה צריך להכין מראש?
- 200 גרם פתי בר טחונים
- 100 גרם חמאה מומסת
- 200 גרם שוקולד מריר
- 2 פחיות חלב מרוכז
- 125 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם כף סוכר
- 125 מ"ל שמנת מתוקה מוקצפת עם כף קפה נמס ושתי כפות סוכר
- 250 גרם גבינת מסקרפונה
- 2 כפות אבקת נוגט (להשיג בחנויות המתמחות)
וכך מכינים בקלי קלות:
- מערבבים את הפתי בר הטחונים עם החמאה המומסת, ומהדקים לתחתית של תבנית בקוטר 24.
- ממיסים את השוקולד המריר ומעבירים לקערה.
- מוסיפים לשוקולד המומס פחית חלב מרוכז ואת אבקת הנוגט ומערבבים לתערובת חלקה. מוסיפים 125 גרם מסקרפונה ומערבבים היטב, רצוי בעזרת מקצפת שתשבור ותחליק את כל הגושים. מקפלים לתוך התערובת את הקצפת הלבנה שהקצפנו עם כף סוכר.
- מעבירים לקערה נפרדת את החלב המרוכז ואת יתרת המסקרפונה וטורפים היטב בעזרת מקצפת עד לקבלת תערובת חלקה. מקפלים את קצפת הקפה לתוך התערובת.
- ועכשיו מגיע החלק הכי כייפי: בעזרת שתי כפות, אחת לכל קערה, יוצקים בכל פעם קצת צבע אחר של תערובת לתוך התבנית עם בסיס הביסקוויטים. ממשיכים עד שמסיימים עם כל המסות. ניתן לעשות את הפעולה הזו גם בעזרת שקיות זילוף.
- מעבירים למקפיא לשלוש שעות לפחות.
פורסים ומגישים, ונהנים מהמחמאות.
