מתכון לעוגת גלידה טירמיסו - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גלידה טירמיסו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גלידה טירמיסו קלה להכנה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

בקיץ הישראלי הלוהט, כשהשמש יוקדת גבוה בשמיים וחם מכדי להתקרב לתנור האפייה,

אין כיף יותר מלהתחבא מהחום שבחוץ, ולהתנחם בחטיפים מצננים במיוחד

כמו ארטיקים, טילונים, או עוגות גלידה ביתיות.

 

הפעם תוכלו להכין בעצמכם ובקלות רבה עוגת גלידה בטעמי טירמיסו, משישה מרכיבים פשוטים בלבד, וללא שום צורך באפייה.

את העוגה ניתן להכין מראש, לשמור במקפיא, ולפרוס לעצמכם או לאורחים בכל פעם שרוצים.

תמונה של פרוסות מהעוגה מוגשות בצלחות לצד כוס קפה שחור

החומרים:

  • 1 מיכל גלידת וניל או וניל שוקולד צ'יפ (1.33 ליטר), מרוככת מעט
  • 240 מ"ל (כוס) קפה חזק מאוד או אספרסו, ממותק ובטמפרטורת החדר
  • 60 מ"ל (רבע כוס) ליקר קפה (לא חובה, אבל מומלץ)
  • 150 גרם שוקולד מריר, מגורר דק
  • 18 אצבעות בישקוטי
  • קקאו, לפידור

 

אופן ההכנה:

  1. מרפדים תבנית אינגליש קייק רחבה בנייר אפייה או בניילון נצמד.
  2. מערבבים בקערה קפה חזק עם ליקר קפה.
  3. משטחים על תחתית התבנית שליש מכמות הגלידה בשכבה ישרה, ומפזרים שליש מכמות השוקולד המגורר.
  4. טובלים שליש מכמות הבישקוטים בקפה בטבילה קצרה ומסדרים בתבנית.
  5. חוזרים על הפעולה עוד פעמיים, ומעבירים להקפאה ל-4 שעות עד לילה להתייצבות מלאה.
  6. הופכים את העוגה על צלחת, ומפדרים בקקאו בנדיבות.

מומלץ להניח את העוגה לריכוך בטמפרטורת החדר כמה דקות לפני הזלילה, ולהגיש בליווי רוטב שוקולד.

תמונה של פרוסות מהעוגה מוגשות בצלוחיות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס