דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גלידה חגיגית עם ריבת חלב, פקאן סיני ושוקולד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גלידה עם שכבות טורט

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 12

מאת: דפני פתיחה

מה כבר יכול להיות רע, אני שואלת אתכם. עוגת גלידה במראה חגיגי במיוחד שמכילה שכבות של טורט ממולאות בגלידת ריבת חלב עם פנים עשיר וקטיפתי שפינקנו בחתיכות קטנות של פקאן סיני וציפינו בהמון שוקולד. הקלוריות, אתם אומרים? יש דברים שעדיף להתעלם מהם לפעמים, בעיקר כשפרוסה עסיסית מהעוגה המפתה הזו עומדת על הכף (תרתי משמע...)

אז למרות המראה הסופר מתוחכם שלה, כשמה שמניע אותי בקיץ החם הזה הוא רק לחפש קיצורי דרך ולהפוך לעצמי את החיים להרבה יותר קלים, השתמשתי לבסיס העוגה בפרוסות טורט מוכנות, כי מה שבאמת הופך את העוגה הזו למיוחדת במינה, הוא הבור שחפרתי במרכזה, ואשר אותו מילאתי בגלידה שהכנתי בבית בערבוב אחד מהיר וקצר.

עוגת הגלידה שלפניכם היא מסוג הדברים שתמיד כיף למצוא במקפיא. גם אם מגיעים אורחים במפתיע, וגם לפינוק קריר ומרענן לצד הקפה, כשכל ביס ממנה הוא אושר נפלא של טעמים.

תמונה של עוגת גלידה עם ריבת חלב, פקאן סיני ושוקולד

אז מה צריך שיהיה בבית?

  • 5 בסיסים לעוגת טורט וניל (2 אריזות)
  • 1000 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 397 גרם (1 פחית) חלב מרוכז
  • 400 גרם (1 קופסא) ריבת חלב
  • 50 גרם פקאן סיני קצוץ גס
  • 40 גרם (חצי שקית) פודינג וניל
  • 200 גרם שוקולד מריר 60%

 

אופן ההכנה: 

העוגה דורשת מספר שלבים, אך כולם קלים ופשוטים ורק מצריכים מעט סבלנות שמשתלמת בסופו של דבר.

מתחילים:

  1. מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת יציבה.
  2. מוסיפים 3 כפות גדושות ריבת חלב ואת החלב המרוכז, ומקפלים בעדינות עד לקבלת קרם אחיד וחלק.

מתחילים לבנות את העוגה:

  1. מניחים בסיס טורט אחד על רשת ומורחים שכבה דקה מהקרם.
  2. ממשיכים להניח את שכבות הטורט זו על זו, כשביניהן מורחים שכבה דקה של קרם, כולל הטורט האחרון שמקבל גם הוא ציפוי של קרם.
  3. מורחים בשכבה דקה של קרם גם את שולי העוגה.
  4. לוקחים צלחת שהקוטר שלה קטן בכ-3-4 ס"מ מקוטר הבסיסים ומניחים אותה על העוגה.
  5. חותכים לעומק, בעזרת סכין חדה, עיגול לפי הצלחת, ומסירים את כל הפנים של העוגה עד לשכבה התחתונה שאותה משאירים.
  6. כרגע נוצר לנו בור במרכז העוגה שבתחתיתו בסיס טורט אחד.
    תמונה של יציקת הקרם לבור שבמרכז העוגה
  7. את הפנים של העוגה שומרים בצד, ובהמשך המתכון תקבלו גם טיפ מה לעשות איתו.
  8. לתוך יתרת הקרם מוסיפים את הפקאן הסיני הקצוץ, ויוצקים אותו אל תוך הבור שבמרכז העוגה.
  9. מיישרים את פני השטח ומכניסים את העוגה, עם הרשת, להקפאה של שלוש שעות לפחות עד שעוברים לשלב הבא.
    תמונה של העוגה בכלי הגשה ולצידה פרוסה מהעוגה
  10. שוברים את השוקולד לקוביות ומכניסים אותו לקערת זכוכית.
  11. מוסיפים 250 מ"ל שמנת מתוקה וממיסים במיקרוגל, בפולסים קצרים עד להמסה וקבלת קרם חלק ומבריק. מעבירים למשפך.
  12. מניחים את הרשת, כשהעוגה עדיין עליה, בתוך תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  13. יוצקים את השוקולד על העוגה, מהמרכז כלפי חוץ, ונותנים לו לטפטף אל מחות לעוגה, וליצור דוגמאות נהדרות בשוליים.
    תמונה של חיתוך פרוסה מהעוגה
  14. מחכים כמה דקות שהטפטופים יפסיקו ומחזירים את העוגה למקפיא לחצי שעה.
  15. בינתיים מרימים את נייר האפייה שהתמלא בשוקולד שנזל משוליי העוגה, ואת כל השוקולד הזה מוסיפים לקערה עם שאריות הטורט. לשים הכל יחד ומכינים כדורי שוקולד! (והנה קיבלתם שני קינוחים במחיר אחד!)

עכשיו מכינים את קישוט העוגה:

  1. מקציפים את 250 המ"ל הנותרים של השמנת המתוקה עם הפודינג וכף של ריבת חלב לקצפת יציבה.
  2. מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם פיית כוכב ומעטרים את העוגה בקרם.
  3. מפזרים על הקרם עוד קצת פקאן סיני קצוץ.
  4. בעזרת סכין רחבה מנתקים את העוגה הקפואה מהרשת, ומעבירים אותה לתחתית הגשה של עוגה.
  5. מחזירים להקפאה לשעתיים לפחות עד להגשה.

תמונה של עוגת גלידה חגיגית עם ריבת חלב, פקאן סיני ושוקולד בכלי הגשה לצד קערת פקאן סיני

 

 

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.