מתכון לעוגת גזר ושוקולד צ'יפס בחושה ועסיסית, הכי נהדרת שיש - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גזר ושוקולד צ'יפס הכי נהדרת שיש

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גזר ושוקולד צ'יפס בחושה ועסיסית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

"אם תאכלי הרבה גזר יהיו לך עיניים חזקות", היה אומר לי אבי כשהייתי קטנה.
איני זוכרת אם דווקא המשפט הזה היה משכנע אותי לטעום מהירק הטעים הזה, אך כמו שהתפתיתי לאכול המון עגבניות בשביל לקבל לחיים אדומות, מה רבה הייתה אכזבתי כשרופא עיניים איבחן אותי כבר בגיל 14 כקצרת רואי ושלח אותי לרכוש זוג משקפיים.

עד היום איני יודעת אם היה זה הגזר שלא מילא את תפקידו כראוי או סתם גנטיקה, אבל בבוא היום מצאתי עצמי מנחילה את אותה המנטרה גם לילדיי הקטנים בעודי משכנעת אותם לנסות ולטעום מ"הכתום הזה". מה שלא יהיה, אין להתעלם מתכונותיו הרבות והטובות, ומעבר לאפשרות לאכול אותו במצבו הטבעי, הרי שגם בענייני בישול ואפיה הוא ידידותי להפליא ומשתלב במאכלים מלוחים ומתוקים כאחד.

היום אני שמחה לשתף אתכם בעוגת גזר נהדרת המשובצת בשברי שוקולד, עם נגיעות קלות של אגוזים קצוצים. עוגה ותיקה מאד במטבחי, אהובה מאד על כל בני הבית, קלה להכנה ומהווה יופי של קינוח גם לארוחות בשריות מעצם היותה פרווה, עובדה שאינה פוגעת בתוצאה המאד עסיסית וטעימה.
למודאגים – הגזר נמס בעוגה והיא מקבלת טעם מתוק ודבשי. אז קדימה, בואו נתחיל.

תמונה של פרוסה מהעוגה

החומרים:

  • חצי קילו גזר מקולף ומגורר דק
  • 4 ביצים
  • 1 כוס שמן
  • 1 כוס סוכר
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקיק אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס או 100 גרם שוקולד מריר קצוץ גס
  • 2 כפות אגוזים קצוצים גס

קולאז' תמונות של שלבי הכנת העוגה

אופן ההכנה:

  1. מערבבים את כל החומרים מלבד השוקולד והאגוזים לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים את השוקולד ומערבבים.
  3. משמנים את התבנית ומפזרים בקרקעיתה את האגוזים.
  4. יוצקים את תערובת העוגה לתבנית בגודל 26.
  5. אופים בחום של 150 מעלות כארבעים דקות ו/או עד אשר קיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  6. מצננים בטמפרטורת החדר וזורים אבקת סוכר.

תמונה של העוגה בכלי הגשה ועם אבקת סוכר מעל

משהו אומר לי שאתם כל כך הולכים ליהנות ממנה, ואני כאן אשמח לקרוא את התגובות שלכם כמובן…

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס