מתכון לעוגת גבינה אפויה בחושה, עם תחתית ביסקוויטים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גבינה מושלמת

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גבינה אפויה בחושה, עם תחתית ביסקוויטים

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חג שבועות ממשמש ובא, ועמו גם הכוכבת הגדולה של הארוחה- הלא היא עוגת הגבינה.

הפעם לרגל החג, גם אתם תוכלו לאפות בקלות יתרה עוגה גבינה ניו יורקית נהדרת, צחורה וחגיגית,

בלי יותר מדי טירחה.

בעוגה הזאת לא צריך לסנן גבינה, ולא יהיה צורך לשים בתחתית התנור תבנית של מים חמים או לאפות בתנור מלא באדים.

הפעם לא תידרשו לעטוף את תבנית האפייה בעיתון רטוב, לא תצטרכו להעביר סכין סביב העוגה בתום האפייה, ואפילו לא תאלצו להקציף ביצים.

כל מה שתצטרכו עבור הכנת בלילת העוגה, הוא פשוט לבחוש את המרכיבים בקערה.

בזכות השימוש בגבינת שמנת, ואפייה ארוכה בחום נמוך, מתקבלת עוגה במרקם עשיר וקרמי, ואם זה לא מספיק, היא יפה וישרה כמו פלס, ללא נפילות, ללא סדקים וללא פיצוצים.

 

תמונה של העוגה בכלי הגשה

עוגת גבינה חגיגית

החומרים:

לבסיס:

  • 200 גר' ביסקוויטים
  • 30 גר' (3 כפות) סוכר חום בהיר דמררה
  • 80 גר' חמאה, מומסת


למלית גבינה אפויה:

  • 900 גר' (4 גביעים) גבינת שמנת 25%
  • 270 גר' (כוס ושליש) סוכר
  • 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 6 ביצים גדולות
  • 5 כפות שטוחות קורנפלור

 

לציפוי שמנת חמוצה: 

  • 400 מ"ל (2 גביעים) שמנת חמוצה
  • 3 כפות סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • פירות העונה, לעיטור

אופן ההכנה:

לבסיס:

  1. טוחנים במעבד מזון ביסקוויטים וסוכר חום בהיר לפירורים דקים ככל הניתן.
  2. מוסיפים חמאה מומסת, מערבבים היטב, ומשטחים בתחתית תבנית 24 ס"מ עם תחתית מרופדת בנייר אפייה.


למלית גבינה אפויה:

  1. מחממים תנור לחום 150 מעלות.
    מערבבים בקערה גדולה גבינת שמנת, סוכר, שמנת חמוצה ותמצית וניל.
  2. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומערבבים לתערובת חלקה. מנפים פנימה קורנפלור ומערבבים.
  3. יוצקים לתבנית ואופים שעה וחצי, עד שהעוגה יציבה למראה אך עדיין מעט רוטטת במרכז.
  4. מכבים תנור, ומניחים לעוגה להצטנן בפנים במשך שעה.


לציפוי שמנת חמוצה: 

  1. מסירים את העוגה מהתנור ומחממים אותו ל-150 מעלות.
  2. מערבבים בקערה שמנת חמוצה, סוכר ותמצית וניל, ומורחים על העוגה.
  3. משיבים לתנור ואופים ל-5 דקות עד שהציפוי מתחיל להתייצב.
  4. מעבירים את העוגה לקירור למשך הלילה, מעטרים בפירות העונה לפני ההגשה.

העוגה משתבחת לאחר יומיים בקירור.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה ולצידה קערית עם פירות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס