עוגת גבינה ודובדבנים חמוצים
מתכון לעוגת גבינה ודובדבנים חמוצים
-
דרגת קושי: קל
-
זמן הכנה: עד 45 דקות
-
מספר מנות: 5+
החומרים הדרושים:
- ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
- 2 כפות סוכר
- 2 כפות קמח תופח
- 1 כפית מיץ לימון
- 1 כף שמן
למלית:
- צנצנת של דובדבנים חמוצים מגולענים
- 2 שמנת מתוקה
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 כוס סוכר
- 1 שקיק סוכר וניל
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 500 גרם גבינה 5%
לציפוי:
אופן ההכנה:
הכנת הבסיס:
- מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
- מוסיפים את החלמונים בתנועות קיפול ולאחר מכן מקפלים גם את הקמח, הלימון והשמן.
- משטחים בתבנית 28 ואופים בתנור כרבע שעה בחום של 150 מעלות עד להזהבה.
- מצננים את הבסיס.
- מסננים את הדובדבנים מהרוטב בו הם נמצאים ושומרים את הרוטב בכלי נפרד.
- מפזרים את הדובדבנים בצורה אחידה על גבי התחתית.
הכנת המלית:
- מקציפים 2 שמנת מתוקה עם חלב, כף סוכר, ווניל, ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
- מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
- מורחים את הקרם על התחתית עם הדובדבנים.
- מעבירים להקפאה למשך שעה.
הכנת ציפוי הדובדבנים החמוצים:
- מעבירים את רוטב הדובדבנים לסיר ומוסיפים לו 2 כפות קורנפלור.
- מבשלים עד להסמכה ומסירים מהאש.
- מקררים בזמן שהעוגה במקפיא ובתום השעה מורחים את הציפוי על העוגה.
הכנת הקצפת לקישוט:
- מקציפים 1 מיכל שמנת עם כף סוכר עד לקבלת קצף יציב ומקשטים את העוגה.
- מכניסים את העוגה מקרר למספר שעות עד להתייצבותה ואז היא מוכנה לאכילה.
