מתכון לעוגת גבינה ודובדבנים חמוצים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גבינה ודובדבנים חמוצים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גבינה ודובדבנים חמוצים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

החומרים הדרושים:

  • ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 2 כפות סוכר
  • 2 כפות קמח תופח
  • 1 כפית מיץ לימון
  • 1 כף שמן

למלית:

  • צנצנת של דובדבנים חמוצים מגולענים
  • 2 שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס חלב
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
  • 500 גרם גבינה 5%

לציפוי:

  • 1  שמנת מתוקה
  • 1  כף סוכר


אופן ההכנה: 

הכנת הבסיס:

  1. מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
  2. מוסיפים את החלמונים בתנועות קיפול ולאחר מכן מקפלים גם את הקמח, הלימון והשמן.
  3. משטחים בתבנית 28 ואופים בתנור כרבע שעה בחום של 150 מעלות עד להזהבה.
  4. מצננים את הבסיס.
  5. מסננים את הדובדבנים מהרוטב בו הם נמצאים ושומרים את הרוטב בכלי נפרד.
  6. מפזרים את הדובדבנים בצורה אחידה על גבי התחתית.

הכנת המלית:

  1. מקציפים 2 שמנת מתוקה עם חלב, כף סוכר, ווניל, ואינסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.
  2. מוסיפים את הגבינות ומערבבים בעדינות לתערובת אחידה.
  3. מורחים את הקרם על התחתית עם הדובדבנים.
  4. מעבירים להקפאה למשך שעה.

הכנת ציפוי הדובדבנים החמוצים:

  1. מעבירים את רוטב הדובדבנים לסיר ומוסיפים לו 2 כפות קורנפלור.
  2. מבשלים עד להסמכה ומסירים מהאש.
  3. מקררים בזמן שהעוגה במקפיא ובתום השעה מורחים את הציפוי על העוגה.

הכנת הקצפת לקישוט:

  1. מקציפים 1 מיכל שמנת עם כף סוכר עד לקבלת קצף יציב ומקשטים את העוגה.
  2. מכניסים את העוגה מקרר למספר שעות עד להתייצבותה ואז היא מוכנה לאכילה. 

תמונה של העוגה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס