מתכון עוגת גבינה בכוסות אישיות עם שכבות קרם תותים ופירורים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת גבינה בכוסות אישיות עם שכבות קרם תותים ופירורים פריכים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת גבינה בכוס אישית עם קרם תותים ופירורים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 25 דקות
  • מספר מנות: 8 קינוחים אישיים

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

עוגת גבינה היא ללא עוררין מלכת חג השבועות, ולשם הגיוון, הפעם החלטתי להכין אותה בגירסא הקרה כשהיא מוגשת בתוך כוסות אישיות שתוגשנה כקינוח לכל אורח בסיום ארוחת החג.

בתוך כל כוס תמצאו שכבות מפנקות של קרם מסקרפונה עשיר, פירורי בצק פריכים וקרם תותים אדום ומפתה שמהווה ניגוד עדין אל מול המתיקות של שאר השכבות.

כל אלה יחד יוצרים טעמים נפלאים המתקבלים בכל כפית וכפית, כשמה שטוב בהגשה בכוסות זה שאין צורך לדאוג האם העוגה תתייצב או תקרוס ברגע שיוציאו אותה מהתבנית, אין צורך בהקפדה מדוקדקת על זמן קירור, והרושם המתקבל עולה בכמה על פרוסת עוגה רגילה.

את הקינוחים האישיים הללו ניתן להכין מראש ולהקפיא כשהם עטופים בניילון נצמד, ולהעביר למקרר מספר שעות לפני ההגשה, להפשרה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור הפירורים הפריכים:

1.5 כוס קמח
150 גרם חמאה רכה
1/2 כוס סוכר
2 חלמונים
1 כפית אבקת אפיה
1 כף תמצית וניל

עבור קרם המסקרפונה:

500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
500 גרם גבינת מסקרפונה
1/2 כוס סוכר

עבור קרם התותים:

600 גרם תותי שדה קפואים
1 כוס סוכר
1 כף מיץ לימון

לעיטור:

50 גרם שוקולד מריר מגורד

מכינים את הפירורים הפריכים:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה, ולשים לבצק אחיד.
  2. מניחים נייר אפייה בתבנית, משמנים אותו, ומשטחים את הבצק.
  3. אופים בחום של 170 מעלות במשך 30 דקות.
  4. מצננים היטב.
  5. מפוררים את הבצק בידיים לפירורים, ומניחים בצד.

מכינים את קרם המסקרפונה:

  1. מכניסים את השמנת המתוקה ואת הסוכר לקערת המערבל, ומקציפים לקרם יציב.
  2. מוסיפים את גבינת המסקרפונה, וממשיכים להקציף עוד מספר שניות עד שהגבינה נטמעת היטב בקרם.

מכינים את קרם התותים:

  1. מכניסים את התותים הקפואים לסיר קטן, ומוסיפים את הסוכר ואת מיץ הלימון.
  2. מבשלים מספר דקות עד שהתותים מתרככים והסוכר נמס.
  3. טוחנים לקרם חלק.

מרכיבים את הקינוח:

  1. בתחתית הכוס מניחים מעט פירורים, ומעליהם יוצקים מעט קרם מסקרפונה.
  2. מעל קרם המסקרפונה יוצקים שכבה מקרם התותים, ומעליה מניחים שוב קרם מסקרפונה.
  3. מסיימים בשכבה נוספת של פירורים פריכים.
  4. מעטרים בשוקולד מריר מגורד.
  5. טיפ: את קרם המסקרפונה יהיה קל ונקי יותר לצקת בכוסות בעזרת שקית זילוף חד פעמית.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס