מתכון לעוגת בננות וסוכר חום הפוכה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת בננות וסוכר חום הפוכה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת בננות מעולה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מה עושים כשנשארות במטבח הרבה בננות מיותרות, בשלות ורכות עד להתפקע?

אופים עוגה כמובן, והפעם עוגת בננות הפוכה עם סוכר חום בהיר רכה ומנחמת,

שכיף להתכרבל איתה במיוחד בחורף כשהגשם יורד בחוץ והרוחות סוערות.

להכנת העוגה יוצקים על תחתית התבנית רוטב של חמאה מומסת וסוכר חום,

מסדרים מעל חצאי בננות בשלות, יוצקים מעל את בלילת העוגה ומכניסים לאפייה.

לאחר שהעוגה מוכנה, הופכים אותה על צלחת הגשה וחושפים את דוגמת הבננות היפה.

אז מכין קפה? העוגה כבר מוכנה

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

החומרים:

לציפוי:

  • 80 גרם חמאה
  • 115 גרם (חצי כוס ועוד כף) סוכר חום בהיר דמררה
  • 4 בננות בשלות


לעוגה:

  • 180 גרם חמאה, רכה מאוד
  • 200 גרם (כוס) סוכר לבן
  • 65 גרם (שליש כוס) סוכר חום בהיר דמררה
  • 4 ביצים גדולות
  • 300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח
  • כפית וחצי אבקת אפייה
  • 1/4 כפית מלח
  • 200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות רום או ברנדי (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

לציפוי:

  1. מחממים תנור לחום 180 מעלות. משמנים תבנית ועוטפים מבחוץ בנייר אלומיניום, כדי לוודא שרוטב הסוכר החום לא ינזל החוצה.
  2. בסיר קטן ממיסים חמאה, מוסיפים סוכר ומבשלים על להבה נמוכה תוך טריפה רצופה עד שהסוכר נמס ומתקבלת תערובת חלקה בגוון קרמלי. יוצקים לתבנית ומשטחים לשכבה אחידה.
  3. חוצים את הבננות לחצי לאורכן, ומסדרים בתבנית כשחלקן החתוך פונה כלפי מטה.


לעוגה:

  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה עם שני סוגי הסוכר כמה דקות לקרם בהיר ואוורירי. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם, תוך עיבוד לאחר כל תוספת.
  2. מוסיפים קמח ואבקת אפייה, לסירוגין עם שמנת חמוצה ומערבבים לתערובת אחידה. מוסיפים תמצית וניל ורום או ברנדי ומערבלים קלות. משטחים את הבלילה על הבננות, ואופים 60-70 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  3. מצננים 5 דקות בתבנית, הופכים על צלחת הגשה וזוללים את העוגה בעודה חמימה.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס