מתכון לעוגת ביסקוויטים טירמיסו - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת ביסקוויטים טירמיסו

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת ביסקוויטים בטעמים של טירמיסו קפה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

תסכימו איתי שאין קינוח מפנק יותר מאשר עוגת ביסקוויטים-

העוגה הכי קלה להכנה שיש, אינה דורשת שום צורך באפייה,

אך מספקת תוצאה כל כך טעימה שאי אפשר להפסיק וליישר אותה.

הפעם עוגת הביסקוויטים מקבלת גירסה משודרגת במיוחד למבוגרים בטעמים של טירמיסו,

עם קרם המשלב מסקרפונה וקפה נמס, וליקר קפה או ברנדי שמתווספים לנוזל טבילת הביסקוויטים.

לעיטור מקשטים את העוגה בתלוליות קרם יפות, וכיאה לטירמיסו אמיתי,

מפדרים בנדיבות בקקאו לפני ההגשה.

תמונה של העוגה בתבנית ולצד ביסקוויטים ופרוסה מהעוגה מוגשת בצלחת

החומרים:

לקרם:

  • 500 מ"ל (2 גביעים) שמנת מתוקה
  • 250 גרם (גביע) מסקרפונה
  • 60 גרם (חצי כוס) אבקת סוכר
  • 2-3 כפיות קפה נמס מגורען
  • 2 כפות אינסטנט פודינג וניל


לביסקוויטים:

  • 120 מ"ל (חצי כוס) חלב
  • 2 כפות ליקר קפה או ברנדי (לא חובה)
  • 200 גרם ביסקוויטים
  • קקאו, לפידור

 

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל חשמלי מקציפים את כל חומרי הקרם לקבלת קרם יציב.
  2. מערבבים בקערה חלב עם ליקר קפה, אמרטו או ברנדי.
  3. טובלים בכל פעם ביסקוויט בחלב לטבילה קצרה, ומסדרים בתבנית מרובעת 20×25 ס"מ בשכבה אחידה.
  4. משטחים מעל שליש מכמות הקרם. חוזרים על הפעולה עם שכבת ביסקוויטים נוספת.
  5. מעבירים את יתרת הקרם לשקית זילוף עם צנטר חלק ומזלפים טיפות של קרם על כל שטח העוגה. מעבירים לקירור למשך הלילה. מפדרים בקקאו בנדיבות לפני ההגשה.

תמונה נוספת של העוגה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת ולצד ערימת ביסקוויטים

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס