מתכון לעוגת אלסקה יפהפייה אפויה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת אלסקה יפהפייה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת אלסקה יפהפייה אפויה | מאת: דפני פתיחה

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

החומרים:

  • 4 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 3 חלבונים (נוספים, לעטיפת הרולדה)
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 2/3 כוסות קמח רגיל
  • גלידה באיזה טעם שאוהבים

אופן הההכנה:

  1. מקציפים במיקסר 4 חלבונים + סוכר ווניל + חצי כוס סוכר לקצף יציב.
  2. בקערה נפרדת מערבבים את החלמונים עם הלימון ומקפלים בעדינות עד לקבלת קצף.
  3. מוסיפים בעדינות את הקמח ומקפלים עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. מניחים נייר אפייה על תבנית התנור ומשטחים עליו את התערובת.
  5. אופים כ-10 דקות בתנור בחום של 150 מעלות עד להתייצבות התערובת (הבצק לא צריך להשחים).
  6. כשהעוגה עדיין חמה, אוחזים בקצוות נייר האפייה ומניחים על גבי מגבת כשנייר האפייה למעלה.
    מקלפים בזהירות את נייר האפייה ומגלגלים את המגבת עם העוגה בתוכה לצורת רולדה כשהיא עדיין חמה ומשאירים כך כמה דקות עד לצינון (לממהרים – ניתן להכניס להקפאה לחמש דקות).
  7. בזמן שהעוגה מתקררת מקציפים את שלושת החלבונים הנותרים עם רבע כוס סוכר לקצף יציב.
  8. פורסים את המגבת מחדש ומיישרים את העוגה.
  9. מפשירים מעט את הגלידה (לא יקרה כלום אם תכניסו אותה לדקה במיקרו ) ומורחים אותה על גבי העוגה.
  10. מגלגלים שוב לרולדה ומצפים בכל הקצף שעשינו.
  11. בעזרת כף יוצרים בקצף דוגמאות של גומות ושפיצים.
  12. אם מתכוונים לאכול את העוגה מיד, זה הזמן להכניס אותה למספר דקות במצב גריל בתנור עד להשחמה, או (כפי שאני עשיתי) לגרום להשחמה בעזרת ברנר ביתי.
    אם רוצים לאכול את העוגה מאוחר יותר, יש לעטוף את העוגה בנייר כסף ולהקפיא עד למספר דקות לפני האכילה, אז יש להכניס לתנור לחימום והשחמה.

תמונה של העוגה בצלחת הגשה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס