מתכון לעוגת אגסים, קוקוס ומרנג - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגת אגסים, קוקוס ומרנג

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת אגסים, קוקוס ומרנג

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

שמתם לב שהסתיו כבר כאן?

שעון החורף בדיוק נכנס לתוקף, והשמש החלה להיעלם מהעין מוקדם מהרגיל.

גם הימים כבר הפכו קרירים ונעימים יותר,

ואפילו העצים לאט לאט מתחילים להחליף צבעים, ומתכוננים לבואו העתידי של החורף.

בסתוויות הנעימה הזאת, אין כיף מלהתפנק בעוגה ביתית ומנחמת בטעם של ילדות,

עוגת אגסים בציפוי מרנג קוקוס שכיף ליישר פרוסה אחר פרוסה.

העוגה מורכבת מתחתית בצק קצת פריכה וקצת רכה,
הנושאת מעליה שכבה של פרוסות אגסים בשלים מעל, וציפוי מרנג מעורב בקוקוס טחון.

התוצאה המתקבלת- עוגה טעימה ביתית ומעודנת, שתהיה מושלמת לצד הקפה של הבוקר.

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

החומרים:

לעוגה:

  • 4 אגסים בשלים
  • מיץ מחצי לימון קטן
  • 180 גרם חמאה, רכה
  • 1/4 כפית מלח
  • 140 גרם (3/4 כוס פחות כף) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות רום (לא חובה)
  • 280 גרם (2 כוסות) קמח
  • 2 כפיות אבקת אפייה


למרנג קוקוס:

  • 3 חלבונים גדולים, בטמפרטורת החדר
  • קורט מלח
  • 120 גרם (חצי כוס ועוד 2 כפות) סוכר
  • 150 גרם (שקית וחצי) קוקוס
  • קליפה מגוררת מלימון אחד
  • 50 גרם (חצי שקית) שקדים פרוסים

 

אופן ההכנה:

לעוגה:

  1. מחממים תנור לחום בינוני 180 מעלות.
  2. חותכים כל אגס לאורכו לפרוסות של סנטימטר, חוצים כל פרוסה לחצי ומסירים את הליבה.
  3. סוחטים על האגסים מיץ לימון, מניחים בינתיים בצד
  4. מקרימים במערבל חשמלי עם וו גיטרה חמאה רכה עם מלח וסוכר כמה דקות לקרם בהיר ואוורירי.
  5. מוסיפים ביצים, אחת בכל פעם ומעבדים לאחר כל תוספת. מוסיפים תמצית וניל ורום, מנפים פנימה קמח ואבקת אפייה ומעבדים יחד רק עד לקבלת בלילה אחידה וסמיכה מאוד.
  6. משטחים את הבלילה בתבנית 24 ס"מ מרופדת בנייר אפייה, ומסדרים את פרוסות האגסים מעל בשכבה אחת. אופים את העוגה 30 דקות עד שהיא תפוחה ומתחילה להזהיב בדפנות.
  7. מוציאים מהתנור, משאירים את התנור דלוק ועוברים מיד להכנת המרנג.


למרנג קוקוס:

  1. שוטפים את קערת המערבל ומייבשים היטב. מקציפים במערבל חשמלי חלבונים עם קורט מלח לקציפה בהירה.
    מוסיפים את הסוכר בהדרגה ומקציפים למרנג יציב מאוד. מוסיפים קוקוס וקליפת לימון מגוררת ומקפלים להטמעה.
  2. משטחים את המרנג על העוגה ומפזרים מעל שקדים פרוסים.
  3. מחזירים לתנור ואופים 30 להזהבה.

תמונה נוספת של העוגה בכלי הגשה ופרוסה ממנה מוגשת בצלחת

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס