מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית אפויה במחבת - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית אפויה במחבת עם הפתעת שוקולד נמס

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיית שוקולד צ'יפס ענקית אפויה במחבת

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

עוגיית שוקולד צ'יפס ענקית שנאפית במחבת מסתירה בתוכה הפתעה מתוקה של קרם שוקולד סמיך אשר לאחר האפייה, מרגע בו תיבצע הכפית הראשונה את המאפה, הוא יתפרץ מתוכה ויהפוך את המנה הזו לחגיגה מושחתת במיוחד.

שימו מעל כדור גלידת ווניל, קצת סירופ שוקולד איכותי, עוד כמה פירות יער חמצמצים, והרי לכם קינוח מושלם לימים האלה שבין חום לקור, שגם יפליא לכנס את כל בני הבית יחד סביב השולחן, איש איש וכפיתו הוא.

תמונה של העוגייה הענקית במחבת עם הפתעת שוקולד נמס

שימו לב שיש להשתמש במחבת בעלת ידית מתכת שמתאימה לשימוש בתנור.

ומה צריך בשביל כל הטוב הזה? אז ככה:

לבצק: (עבור מחבת בקוטר של 20 ס"מ ובעומק של 4 ס"מ)

  • 150 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 2 ביצים
  • 1/4 כפית מלח
  • 1 כף תמצית ווניל
  • 2 כוסות קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1 כוס שוקולד צ'יפס


להפתעת השוקולד הנמס:

  • 100 גרם שוקולד מריר 60%
  • 4 כפות שמנת מתוקה
  • 25 גרם חמאה
  • 1 כף אבקת נוגט (לא חובה)

 

אופן ההכנה:

מתחילים דווקא מהפתעת השוקולד:

  1. ממיסים את כל החומרים במיקרוגל, תוך כדי ערבוב לסירוגין, עד לקבלת קרם חלק.
  2. מצפים צלחת עמוקה, שקוטרה קטן מקוטר המחבת, בניילון נצמד, ומעבירים את קרם השוקולד לצלחת.
  3. מקפיאים במשך שעה.


מכינים את הבצק:

  1. מכניסים לתוך קערת המערבל את החמאה, את שני סוגי הסוכר, הביצים, הווניל והמלח, ומקציפים כחמש דקות עד לקבלת תערובת תפוחה.
  2. מוסיפים במהירות איטית את הקמח, אבקת האפייה והשוקולד צ'יפס.

תמונה של הבצק ומעליו הפתעת השוקולד הקפואה

תמונה של כיסוי הפתעת השוקולד ביתרת הבצק

מרכיבים:

  1. מעבירים למחבת את חצי מכמות הבצק ומיישרים.
  2. מוציאים את השוקולד שכבר קפא בינתיים, מקלפים ממנו את הניילון הנצמד ומניחים אותו במרכז הבצק.
  3. מכסים ביתרת הבצק, ומיישרים.
  4. אופים בתנור בחום של 160 מעלות כ-45 דקות עד אשר העוגייה מתייצבת ומזהיבה מעט.
  5. מוציאים מהתנור (בעזרת מגבת, הידית חמה!) ומגישים עם כדור גלידה, סירופ שוקולד ופירות יער.

תמונה של העוגייה במחבת מוגשת עם כדור גלידה, סירופ שוקולד ופירות יער מעל

אוי, שחיתות מופלאה. כמה שזה טעים!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס