מתכון לעוגיות שיבולת שועל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות שיבולת שועל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות שיבולת שועל (קוואקר)

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: שעה
  • מספר מנות: 40 עוגיות

שרית נובק - "מיס פטל"

עם המעבר לשעון חורף והערבים שמתחילים להיות קרירים, עוד רגע והחורף ממש כאן.

אנחנו מצפים לו בקוצר רוח, לשבת מכורבלים בשמיכה, ריח משכר של עוגיות שיבולת שועל שנאפות בתנור, כוס תה חם ליד בשבילי, ולילדים כוס חלב לטבילה.

העוגיות כבר מוכנות, הריח אופף את כל הבית, עכשיו רק מחכים לגשם שיגיע :)

 עוגיות וחלב

המצרכים:

200 גרם חמאה רכה
3/4 כוס סוכר חום
3/4 כוס סוכר לבן
2 ביצים
כפית תמצית וניל
1/2 כפית מלח
כפית אבקת אפיה
1/4 כפית סודה לשתיה
חצי כפית קינמון
1.5 כוסות קמח
2 כוסות קוואקר דק

 עוגיות בתבנית

איך מכינים:

1. מחממים תנור ל-170 מעלות.
2. מקרימים ביחד במיקסר חמאה עם סוכר חום וסוכר לבן, כ-2-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
3. מוסיפים וניל וביצים ומערבבים לתערובת אחידה.
4. מוסיפים קמח, קינמון, מלח, אבקת אפיה וסודה ומערבבים קלות. 
5. מערבבים פנימה בעדינות גם את הקוואקר.
6. מרפדים תבנית בנייר אפיה, יוצרים כדורים בקוטר כ-4 ס"מ, עם כף קפיצית או באמצעות שתי כפות, ומניחים בתבנית במרווחים גדולים (העוגיות משטחות באפיה).
7. אופים 8-10 דקות עד שהקצוות מתחילים להזהיב. זהירות מאפיית יתר!
8. מוציאים כשהעוגיות עדיין מעט רכות במרכז, והן יתקשו במהלך הקירור.

עוגיות בתבנית

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס