מתכון לעוגיות רולדת תמרים קוקוס ואגוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות רולדה במילוי תמרים קוקוס ואגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות רולדת תמרים קוקוס ואגוזים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 3 רולדות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

העוגיות המושלמות לצד הקפה מפציעות הפעם לכבוד ט"ו בשבט במתכון נוסטלגי במיוחד שנשמר כבר עשרות שנים בספר המתכונים הישן והמרופט שלי, עם בצק נמס בפה שמכינים בלישת ידיים קלה, ללא מכשירים חשמליים, ועם מלית מפנקת במיוחד.

לאחר הלישה מרדדים את הבצק, שאינו דורש כל קירור והמתנה נוספת, ממלאים במלית המוצעת כאן במתכון או בכל מלית אחרת שאוהבים, מפזרים את הקוקוס ואת האגוזים ומגלגלים לרולדה בשיטת עבודה מנצחת שתמיד מצליחה.

העוגיות נשמרות היטב כשבוע בקופסה סגורה (הצחקתי, על מי אני עובדת? אצלנו הן לא שורדות 24 שעות) או אם רוצים להאריך להן את זמן הטריות – במקפיא.

רולדה ופרחים

אז מה צריך שיהיה בבית?

לעוגיות:

5 כוסות קמח לבן
1 שקית אבקת אפייה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1/2 כוס שמן קנולה
1/2 כוס מיץ תפוזים
1/2 כוס סוכר

למלית:

700 גרם מלית תמרים (כקופסה וחצי)
100 גרם אגוזי מלך קצוצים גס
50 גרם חמוציות
קוקוס מיובש טחון

עוד צריך:

דפי אפייה, אבקת סוכר

מכינים:

  1. מכניסים את כל חומרי העוגיות לקערה גדולה ולשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  2. מחלקים את הבצק לשלושה חלקים שווים.
  3. מניחים על משטח עבודה דף אפייה ומקמחים אותו.
    מילוי לרולדה
  4. מניחים חלק אחד של הבצק, בוזקים עליו מעט קמח, ומתחילים לרדד בעדינות מהאמצע כלפי חוץ עד לקבלת עלה רחב ודק.
  5. היתרון בנייר האפייה הוא שניתן לסובב את הבצק מבלי שהוא יידבק למשטח העבודה, פשוט מרימים ומסובבים את הנייר וממשיכים לרדד.
  6. מורחים את עלה הבצק בממרח תמרים, מפזרים שליש מכמות האגוזים הקצוצים, מעט חמוציות וקוקוס.
    רולדה ופרחים

עכשיו לשיטת הגלגול המנצחת:

ראיתם פעם איך מכינים סושי? פשוט מרימים קצה אחד של דף האפייה, ומתחילים לגלגל את הבצק שלב שלב, תוך שמסירים את הנייר מהבצק לקראת הגלגול הבא. השיטה הזו מבטיחה לנו רולדה חלקה שלא תידבק למשטח העבודה ולא תתפרק בשום אופן.

  1. חוזרים על תהליך המילוי והגלגול גם עם שני חלקי הבצק הנותרים.
  2. מעבירים את הרולדות לתבנית מכוסה בדפי אפייה.
    רולדה לפני אפיה
  3. בסכין חדה יוצרים חתכים אלכסוניים על פני הרולדה. החתכים לא צריכים להיות עד הסוף אלא רק על החלק של הבצק.
  4. אופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה עד להזהבה.
  5. מצננים בטמפרטורת החדר, בוזקים אבקת סוכר, ומעבירים לקופסה.
    רולדה

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס