מתכון לעוגיות רולדה "שבלול" תמרים ואגוזים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות ספירלה תמרים ואגוזים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות רולדה "שבלול" שחור לבן

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאז ומתמיד, אחת החולשות הכי גדולות אצלנו בבית היתה עוגיות ממולאות.

קשה לעמוד בפני השילוב הממכר הזה של בצק פריך ומלית רכה,

במיוחד כשהוא מגיע לצד כוס קפה טובה.

תמונה של העוגיות בקופסה ולצד כוס נס קפה

הפעם קבלו מתכון נהדר לעוגיות ספירלה במלית של תמרים ואגוזים,

עוגיות יפות מראה בטעם של בית, שלא תוכלו להפסיק לנשנש.

העוגיות נפלאות לאירוח לקראת החגים הקרבים, או סתם ככה כשמתחשק לכם לזלול עוגייה שווה.

 

את בצק העוגיות מרדדים לעלה דק, ממלאים במלית תמרים עשירה ובאגוזים גרוסים,

מגלגלים לרולדה הדוקה, ופורסים לפרוסות דקות לאחר הקפאה.

ניתן גם לשמור את הרולדות הממולאות בהקפאה לפני האפייה,

ולפרוס ולאפות את העוגיות קרוב למועד ההגשה.

תמונה נוספת של העוגיות בקופסה ולצד כוס נס קפה

החומרים לכ-60 עוגיות:

לבצק:

  • 120 גרם חמאה רכה
  • 75 גרם (שני שליש כוס) אבקת סוכר
  • 1 חלמון
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 250 גרם (כוס ושלושת רבעי) קמח
  • 1/3 כפית אבקת אפייה
  • 3 כפות חלב


למלית:

  • 250 גרם (חצי חבילה) תמרים מגולענים בוואקום
  • 80-125 מ"ל (שליש עד חצי כוס) מים
  • 50 גרם (רבע כוס) סוכר
  • קורט מלח
  • 1/2 כפית קינמון
  • קורט ציפורן
  • 50 גרם (חצי כוס) אגוזים גרוסים

 

אופן ההכנה:

לבצק:

  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מעבדים חמאה רכה ואבקת סוכר כמה דקות לקרם רך.
  2. מוסיפים חלמון ותמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומעבדים לבצק פירורי.
  3. מוסיפים חלב ולשים כמעט עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים.


למלית:

  1. בסיר בינוני מבשלים תמרים מגולענים עם שליש כוס מים, סוכר וקורט מלח ומביאים לרתיחה.
  2. מנמיכים מעט להבה, ומוסיפים לבשל תוך עירבוב ומעיכת התמרים, עד לקבלת מחית תמרים סמיכה. במידה והמחית עדיין סמיכה מדי, מוסיפים עוד מים במהלך הבישול.
  3. מצננים ומערבבים פנימה קינמון, ציפורן ואגוזים גרוסים. מעבירים בינתיים לקירור.
  4. לאחר שהבצק התייצב, מרדדים אותו על משטח עבודה מקומח לעלה מלבני דקיק. משטחים על הבצק את מלית התמרים בשכבה דקה, ובידיים מקומחות מגלגלים בעדינות את עלה הבצק מצידו הרחב לקבלת רולדה הדוקה. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים להקפאה למשך שעה או יותר להתייצבות מלאה.
  5. מחממים תנור ל-170 מעלות. פורסים את הרולדה בסכין חדה לפרוסות של 4-5 מ"מ, ואופים 12-15 דקות להזהבה.

תמונה של העוגיות בקופסה

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס