עוגיות ממתק: מתכון לסלסלות פילו וקדאיף במלית פיצוחים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות ממתק – סלסלות פילו וקדאיף במלית פיצוחים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלסלות פילו וקדאיף במלית פיצוחים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

משלוח המנות שלנו הולך ומתמלא. הפעם נכין שני מתכונים משני חומרי גלם מוכנים שנחשבים קצת יותר מסובכים לעבודה – פילו וקדאיף.

אני רוצה להקדים ולומר, שהעוול שנגרם לשני אלה בכך שאנשים נרתעים מהעבודה איתם, מתוך מחשבה שהם מסובכים, הולך להיעלם כבר בקרוב מאד, וזאת לאחר שתראו עד כמה קל ופשוט להכין עוגיות מתוקות, מתפצחות בפה, וספוגות בסירופ סוכר, שעד היום חשבתם שאפשר רק לקנות.

גם את בצק הפילו וגם את אטריות הקדאיף ניתן למצוא היום באיכות מצוינת כמעט בכל מקפיאי המרכולים. שומרים אותם במקפיא, ומפשירים לפני העבודה. את הפילו יש להפשיר במקרר כ-12 שעות לפני ההכנה, ועוד שעה אחת על השיש, ולקדאיף מספיקה כחצי שעה בלבד של טמפרטורת החדר בשביל להיות מוכן ושמיש לעבודה.

שני המתכונים שלפניכם הם עוגיות ממתק מהמטבח הים תיכוני, שלא תאמינו עד כמה קל להכין אותם ובהצלחה כבירה. ההכנה שלהם היא ממש סוג של תרפיה, או משחק בחומר, איך שלא תקראו לזה. מה שלא יהיה – אתם חייבים להכין.

תמונה של סלסלות פילו וקדאיף במלית פיצוחים

 

סלסלות קדאיף במלית חלבה ופיסטוקים

החומרים: (לכ-20 עוגיות)

  • 200 גרם אטריות קדאיף
  • 100 גרם חמאה
  • ממרח חלבה
  • 100 גרם פיסטוק טבעי קצוץ גס
  • 1 כוס סוכר
  • 3/4 כוס מים
  • 1 כף מיץ לימון
  • תבניות מאפינס או פאי קטנות

 

אופן ההכנה:

מפשירים כחצי שעה בטמפרטורת החדר את האטריות. בזמן הזה ניתן להכין את סירופ הסוכר:

  1. מכניסים את הסוכר, המים ומיץ הלימון לסיר קטן ומבשלים כמה דקות עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ מתחיל מעט להסמיך. מניחים בצד להתקרר מעט עד שנזדקק לו.
  2. ממיסים במיקרוגל את החמאה.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת סלסלות הקדאיף
  3. לוקחים קבוצה קטנה של אטריות ומניחים אותה בצורה מוארכת על משטח עבודה. להמחשה – יש ליצור צורה כשל מקל באורך של כ-20 ס"מ.
  4. יוצקים על האטריות כף של חמאה מומסת ומלפפים לצורת עיגול תוך שמתאימים את גודלו לגודל התבנית. מסדרים עם היד גם מעט שערות בבסיס העיגול ומניחים בתבנית מאפינס קטנה כך שהאטריות תתקבלנה צורה של קערית.
  5. בחלק הקעור של הקדאיף ממלאים מעט ממרח חלבה ומעליו מניחים מעט פיסטוק קצוץ.
  6. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות כ-10-15 דקות, או עד שהקדאיף מזהיב יפה.
    תמונה של סלסלות הקדאיף בתבניות מאפינס קטנות
    תמונה של סלסלת קדאיף ממולאת שלקחו ממנה ביס
  7. משאירים בשלב זה את העוגיות בתבניות ויוצקים עליהן את סירופ הסוכר. התבנית תצבור את הסירופ ותספיג אותו אט אט בקדאיף. לאחר כעשר דקות ניתן להוציא את העוגיות המתוקות מהתבניות.

 

מאפי פילו אישיים במלית אגוזי לוז וטופי קרמל (18 יחידות)

תמונה של מאפי פילו אישיים במלית אגוזי לוז וטופי קרמל

החומרים:

  • 9 דפי פילו
  • תרסיס שמן בטעם חמאה
  • 200 גרם אגוזי לוז קלויים וקלופים
  • 1 כוס סוכר (ועוד סוכר בהתאם להוראות מטה)
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה להקצפה
  • תבניות מאפינס

 

אופן ההכנה:

  1. מפשירים את בצק הפילו כ-12 שעות במקרר, ומניחים על השיש עוד שעה לפני תחילת העבודה.
  2. מניחים על משטח עבודה תשעה דפים וחותכים אותם יחד לכל העומק, לשישה ריבועים שווים.
  3. לוקחים ריבוע אחד, מרססים אותו בספריי שמן ובוזקים עליו מעט סוכר. עליו מניחים עוד ריבוע וגם אותו מרססים בשמן ובוזקים עליו סוכר. לוקחים ריבוע שלישי ומניחים אותו במעוין על הריבועים, כך שקצוותיו יהיו בולטים יותר.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת מאפי הפילו האישיים
  4. מעבירים את ערימת הפילו שנוצרה לתבנית מאפינס ומסדרים אותה כך שהבסיס יהיה שקוע וקצוות הבצק יהיו מפוזרות כלפי מעלה. אם הבצק שמחוץ לתבנית ארוך מדי לטעמכם, ניתן לגזור אותו במספרי מטבח נקיות. כן, ממש לעצב אותו.
  5. מרססים בשמן את הבצק שבתבנית ועושים כך לכל שאר הבצק.


בתוך כל קערית פילו כזו מניחים מעט אגוזי לוז וניגשים להכנת הטופי קרמל:

  1. ממיסים כוס סוכר בסיר קטן וכשהוא נמס לגמרי והופך לקרמל שופכים לתוכו את השמנת המתוקה.
  2. מערבבים מספר שניות עד שהתערובת מפסיקה לבעבע ונמסה לחלוטין.
  3. יוצקים מעט מהטופי לתוך הקעריות, עד שיכסה את האגוזים.
  4. אופים בתנור בחום של 180 מעלות 10-15 דקות, עד שמאפים מזהיבים. עימדו על המשמר כי זה נשרף מאד מהר אם לא שמים לב.
  5. מצננים מעט בטמפרטורת החדר ומוציאים מהתבניות. המאפים נשלפים בקלות רבה.

תמונה של סלסלות פילו וקדאיף במלית פיצוחים בצלחת הגשה

ראיתם כמה שזה קל ופשוט? עכשיו כל שנותר לכם הוא להכין גם, לארוז יפה במשלוח מנות, ולרוץ לספר לי איך היה.

חג שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס