מתכון לעוגיות לב ריבת חלב עם הפתעות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות לב ריבת חלב עם הפתעות: מתכון מיוחד לחג האהבה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות לב ריבת חלב עם הפתעות

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

פתחו את הלב, והכינו את הידיים לחיבוק גדול ואוהב – היום חג האהבה הגיע, הלא הוא ולנטיינס דיי! נכון שחג האהבה העברי נחגג בכלל בט"ו באב, אבל למה לחכות עד לקיץ, אם אפשר לחגוג את האהבה גם עכשיו? הפעם קבלו מתכון פשוט וטעים לעוגיות מפנקות, מושלמות לחובבי הקפה ולאוהבי עוגיות באמת משובחות- לבבות של קפה במלית ריבת חלב, שיוכלו להיות מתנה טעימה ואוהבת מעשה ידיכם.

לבבות הקפה האלה, מורכבים מצמד של עוגיות חמאה איכותיות ופריכות במתיקות מאוזנת, המוצמדים יחד בעזרת ריבת חלב, אבל הטוויסט האמיתי, מגיע דווקא בזכות גרגירי קפה המעורבבים בתוך הבצק, ומשאירים בו הפתעות קפה מרירות וארומטיות, שכיף לגלות בכל נגיסה. אז קדימה גשו לאפות, והפתיעו כבר היום את האהוב או האהובה שלכם, עם מגש של כוס קפה חמה, ועוגיות לבביות.

 

כמה דברים לפני שמתחילים:

חשוב להשתמש עבור הכנת העוגיות בקפה מגורען, ולא באבקה, כדי שהקפה לא ייטמע בתוך הבצק, אלא ישאיר גרגירים מפוזרים שיפתיעו בכל ביס.

מי שמעדיף את העוגיות שלו בטעם קפה עדין יחסית, יכול להשתמש בכף אחת בלבד של קפה מגורען. מי שאוהב את הקפה שלו בטעם מודגש ודומיננטי למדי, יכול להוסיף לעוגיות 2 כפות של קפה איכותי, ואלה מכם שמטורפים על קפה וחפצים בזריקת קפאין אמיתית, יכולים גם להוסיף לעוגיות פולי אספרסו טחונים.

אפשר למלא את העוגיות גם במליות אחרות שאתם אוהבים, ממרחי שוקולד, ממרח חלבה, או ממרח אגוזים למשל ישתלבו כאן מצוין.

תמונה של עוגיות בצלחת לצד ספל קפה ולצד פולי קפה מסודרים בצורת לב

 

צילום: ענבל לביא

 

לבבות קפה וריבת חלב


החומרים לכ-30 עוגיות:


  • 220 גר' חמאה, רכה
  • 120 גר' (חצי כוס + 2 כפות) סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 350 גר' (1/2 2 כוסות)  קמח
  • 1/3 כפית מלח
  • 2 כפות חלב או מים
  • 1-2 כפות קפה מגורען
  • ריבת חלב למילוי

 

 


אופן ההכנה:


  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה, מקרימים את החמאה הרכה יחד עם הסוכר לקבלת קרם אוורירי.
  2. מוסיפים תמצית וניל ומערבבים. מוסיפים קמח ומלח, ולשים עד שמתחילים להיווצר פירורי בצק.
  3. מוסיפים גם את החלב או המים, ולשים רק עד לקבלת פירורי בצק גדולים.
    במידה והבצק מרגיש קצת יבש ופירורי מדי, אפשר להוסיף עוד כף של חלב או מים.
  4. לסיום מוסיפים פנימה את הקפה המגורען, ולשים קלות, רק עד שגרגירי הקפה מתערבבים בבצק, ומתקבל בצק יחסית אחיד.
  5. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, ומעבירים לקירור עד להתייצבות, למשך כשעתיים.
  6. מוציאים את הבצק מהמקרר, ולשים מעט לריכוך- בתחילה הבצק עלול להיות מעט קשה או מתפורר, אבל בלישה קלה הוא יתרכך חזרה.
  7. מרדדים את הבצק על משטח מקומח קלות, לעלה בצק בעובי של כ-3-4 מ"מ, וקורצים עוגיות בעזרת חותכי צורות, בצורה ובגודל הרצוי.
    אם רוצים יוצרים במחצית מכמות העוגיות חור קטן במרכז, בכל צורה שמתחשק.
  8. בימים חמים או במידה והעוגיות מרגישות רכות מאוד בשלב זה, מעבירים אותן לקירור או הקפאה קלה להתייצבות לפני האפייה.
  9. מחממים את התנור לחום בינוני 180 מעלות, ואופים את העוגיות במשך 12-14 דקות עד להזהבה יפה.
  10. מצננים היטב, וממלאים כל צמד עוגיות בריבת חלב. שומרים את העוגיות בקופסא אטומה בטמפרטורת החדר.

תמונה של ספל קפה לצד פולי קפה מסודרים בצורת לב ולצד כפית

 

צילום: ענבל לביא

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס