עוגיות טחינה מקמח כוסמין נמסות בפה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות טחינה נמסות בפה מקמח כוסמין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון עוגיות טחינה בריאות מקמח כוסמין

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: כ- 30 עוגיות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

איך שאני אוהבת עוגיות טחינה! כחובבת חלבה מושבעת, אין כמו להתנשנש על עוגיות נמסות בפה לצד הקפה בשעות בין ערביים, ובמיוחד כשהן מכילות תוספות בריאותיות כקמח כוסמין וטחינה אורגנית שקצת מפחיתות את ייסורי המצפון, והופכות אותן למושלמות הרבה יותר.

קמח הכוסמין אינו גורע כהוא זה מטעמן ומרקמן. להיפך, הן יוצאות כל כך עדינות כך שבאמת אין כל סיבה להשתמש בקמח רגיל עבור ההכנה שלהן, והן מתקבלות עם מראה קסום של סדקים קטנים ועדינים.

למרות שמאד רומנטי להציב צנצנת מלאה מלאה בעוגיות על השיש, אני מעדיפה להכין כמות גדולה והקפיא, מכיוון שבדרך הזו הן שומרות על טריות לאורך זמן, ואינן משנות את מרקמן כך שאפשר לזלול אותן היישר מהמקפיא ללא צורך בהפשרה.

כזו אני, פרקטית.

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 כוס טחינה אורגנית green
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
3/4 כוס סוכר
1 כף תמצית וניל
3 כוסות קמח כוסמין
מעט שומשום לקישוט (אופציה)

מכינים:

  1. מכניסים לקערת המערבל את הטחינה, החמאה הסוכר ותמצית הווניל ומקציפים עד לקבלת תערובת אוורירית ותפוחה.
  2. מוסיפים את קמח הכוסמין וממשיכים לערבל במהירות איטית עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה, במרווח של 2-3 ס"מ זה מזה.
  4. לפני ההנחה בתבנית, אפשר לטבול את חלק מהכדורים או את כולם בשומשום. גם לצורך קישוט וגם לתוספת טעם.
  5. אופים בחום של 150 מעלות כ -45 דקות עד שהן מזהיבות מעט.
  6. מוציאים מהתנור ומצננים צינון מלא על השיש.
  7. אין לגעת בעוגיות לפני שהן מתקררות לחלוטין משום שהן תתפוררנה! הן מתמצקות לאחר הקירור.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס