מתכון לעוגיות טחינה בריאות מקמח מלא - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות טחינה מלאה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות טחינה בריאות מקמח מלא

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

גם אתם לא יכולים לפתוח את הבוקר בלי עוגייה טובה ליד הקפה?

במסגרת חודש גדוש במתכוני בריאות מנצחים, הפעם מכינים עוגיות טחינה מלאה פריכות ובריאות יותר,

ללא לקטוז ובמתיקות מעודנת שאפשר לנשנש בלי שום נקיפות מצפון.

עוגיות הטחינה הללו אינן מכילות ביצים, לא כוללות מוצרי חלב כלל,

וגדושות בהרבה דברים טובים: טחינה אורגנית משומשום מלא, שמן קוקוס אורגני, קמח מלא,

משקה שקדים אורגני וקצת תבלינים מחממים, שמשדרגים ומשבחים את טעמן.

לתוספת פריכות מגלגלים את העוגיות בסוכר דמררה שמעניק להן ציפוי פריך שמתפצפץ בפה.

אם זה לא מספיק, העוגיות כל כך קלות ומהירות הכנה, שתספיקו להכין אותן תוך חצי שעה בלבד, כולל אפייה.

תמונה של העוגיות בקופסה ולצד כוס נס קפה

החומרים ל-30-35 עוגיות:

  • 140 גרם (חצי כוס ועוד כף) טחינה אורגנית משומשום מלא
  • 40 גרם (4 כפות) שמן קוקוס אורגני
  • 4-5 כפות משקה שקדים אורגני
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח מלא
  • 100 גרם (שלושת רבעי כוס) קמח לבן
  • 2 כפיות אבקת אפייה
  • 1/2 כפית סודה לשתייה
  • 80 גרם (שליש כוס ועוד כף) סוכר
  • קורט מלח
  • 1 כפית קינמון טחון
  • כפית וחצי ג'ינג'ר טחון
  • 50 גרם (1/4 כוס) סוכר דמררה, לציפוי

תמונה נוספת של העוגיות מוגשות בקופסה ולצד כוס נס קפה

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
    מערבבים בקערה גדולה טחינה מלאה עם שמן קוקוס, משקה שקדים ותמצית וניל. מוסיפים את שני סוגי הקמח, אבקת אפייה, סודה לשתייה, סוכר, מלח ותבלינים, ולשים היטב בכפות הידיים לתערובת חלקה ודי פירורית.
  2. יוצרים כדורים של 3 ס"מ על ידי לחיצת התערובת באגרוף כף היד,
    מגלגלים כל כדור בקערה עם סוכר דמררה כך שמצופים קלות בסוכר.
  3. מסדרים את העוגיות במרווחים על תבניות מרופדות בנייר אפייה, ואופים 10-12 דקות כך שהעוגיות מעט תופחות ונסדקות. מצננים ושומרים בקופסה אטומה.

תמונה של העוגיות לצד כוס נס קפה ולצד שמן קוקוס וטחינה אורגניים של מותג שופרסל

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס