מתכון לעוגיות דומינו ב-6 מרכיבים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות דומינו ב-6 מרכיבים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות דומינו עם עדשים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

גם אתם מחפשים מתכון במיוחד לילדים רגע לפני עבור סיומה המתקרב של שנת הלימודים?

במסגרת חודש חגיגי של מתכוני אוכל קטן לחגיגה גדולה,

נשתף אתכם הפעם במתכון לעוגיות דומינו, הדורשת בסך הכל 6 מרכיבים פשוטים שיש תמיד בבית,

ויכולות לשמש כנשנוש מעולה למסיבות הסיום של הילדים,

וגם כמתנה מקורית שאפשר לארוז בשקית צלופן ולהעניק כמתנה למורים, הורים או חברים.

כדי להתאים את העוגיות לילדים הסובלים מצליאק, ניתן גם להכין אותן בשימוש בקמח ללא גלוטן,

ואף להשתמש במרגרינה או במחמאה במקום חמאה כדי ליצור גירסת פרווה נטולת מוצרי חלב.

גם את הכנת העוגיות ניתן לבצע ביחד עם הילדים, ולתת להם לנעוץ בעצמם בכל עוגייה את נקודות העדשים. בסיום ההכנה תקבלו עוגיות חמודות ומקוריות שניתן לשחק בהן בהנאה, ובסוף המשחק גם לזלול.

תמונה של עוגיות דומינו מוגשים בכוסות חד פעמיות צבעוניות

החומרים ל-35 עוגיות:

  • 300 גרם (2 כוסות ו-2 כפות) קמח לבן, או קמח ללא גלוטן
  • 100 גרם (חצי כוס) סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה, בקוביות
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • סוכריות מיני עדשים

 

אופן ההכנה:

  1. במערבל חשמלי עם וו גיטרה או פשוט בעזרת הידיים לשים קמח, סוכר וחמאה קרה בקוביות עד לקבלת פירורי בצק. מוסיפים ביצה גדולה ותמצית וניל ומעבדים רק עד לקבלת בצק אחיד. מעבירים לקירור לשעתיים.
  2. מחממים תנור ל-170 מעלות. מרדדים את הבצק בין 2 ניירות אפייה מקומחים לעלה בעובי 4-5 מ"מ, וחותכים בעזרת סכין או גלגלת פיצה למלבנים של בערך 3.5×7 ס"מ, אפשר להיעזר בסרגל.
  3. מסמנים במרכז כל עוגייה פס בעזרת סרגל או סכין לקבלת צורת אבני דומינו, ונועצים בכל עוגייה סוכריות מיני עדשים ליצירת הנקודות. בימים חמים במידה והבצק מתרכך בשלב זה, ניתן להעביר אותו לקירור לפני שממשיכים.
  4. מסדרים את העוגיות במרווחים על 2 תבניות מרופדות בנייר אפייה ואופים 15 דקות להזהבה קלה.

תמונה של העוגיות מסודרות כמו במשחק דומינו

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס