דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות גרייבה

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מאת: ענבל לביא - "פיית העוגיות"

אפיית עוגיות ועוגות היא חלק מההכנות האהובות עלינו לקראת יום הכיפורים, במסגרת ההיערכות הקבועה לקראת הסעודה המפסקת.

בכל זאת, אין כמו לסיים את הצום בכוס תה עם נענע לצד עוגה טובה או עוגייה יבשה שתעזור לנו להחזיר לגוף את החיוניות לאחר יממה שלמה של חשבון נפש.

הפעם לקראת יום כיפור מכינים עוגיות גרייבה, עוגיות חול חמאתיות וטעימות במתיקות מעודנת מ-6 מרכיבים בלבד, שנהדר להחזיק בצנצנת במטבח בכל ימות השנה ויהיו מושלמות לשבירת הצום.

את העוגיות מעצבים לצורת כדורים או טבעות ונועצים בצדי העוגיות או במרכזן פיסטוקים שלמים או שקדים טבעיים שמוסיפים להן יופי ופריכות.

את העוגיות תוכלו לאפות מראש ולשמור בקופסה אטומה עד לסיומו של יום הכיפורים, או לעצב את הבצק לעוגיות, לשמור במקרר ולאפות עם צאת כיפור לקבלת עוגיות טריות וביתיות לצד התה.

בברכת צום קל וחתימה טובה.

עוגיות הגרייבה לצד תה ופיסטוקים

החומרים ל-24 עוגיות:

200 גרם חמאה, רכה

120 גרם (כוס) אבקת סוכר

1 כפית מי ורדים

1/2 כפית תמצית וניל

300 גרם (2 כוסות ועוד 2 כפות) קמח

חופן פיסטוקים שלמים

לפידור:

מעט אבקת סוכר

עוגיות הגרייבה לצד פיסטוקים

אופן ההכנה:

  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו גיטרה מקרימים חמאה רכה עם אבקת סוכר, מי ורדים ותמצית וניל 8 דקות לקרם לבן ואוורירי.
  2. מוסיפים את הקמח ומערבלים במהירות נמוכה רק עד לקבלת בצק אחיד, מעבירים לקירור לשעה וחצי.

  3. יוצרים מהבצק כדורים של 3.5 ס"מ ומסדרים במרווחים ב-2 תבניות תנור מרופדות בנייר אפייה.

  4. יוצרים במרכז כל עוגייה חור בעזרת אצבע מקומחת, מעטרים בפיסטוקים שלמים ומעבירים לקירור לשעה.
  5. מחממים תנור ל-160 מעלות ואופים את העוגיות 16-22 דקות להזהבה קלה, מפדרים במעט אבקת סוכר ומצננים.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

אל תוותרי על מסכה

מסכה לשיער היא בדיוק כמו מסכה לפנים

אחת לשבוע הקדישי כמה דקות כדי להזין את השיער במסכה. תפקידה של מסיכת השיער הוא להעשיר את השיער בחומרים מזינים במינון גבוה מזה שמספקים המוצרים לשימוש יומיומי.