מתכון לעוגיות בוטנים עם שוקולד כשרות לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגיות בוטנים פיצוציות – כשר לפסח וטעים לכל השנה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות בוטנים עם שוקולד כשרות לפסח

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

אם גם אתם, כמוני, מכורים לעוגיות הבוטנים של פסח, בוודאי תשמחו לקבל את הגירסה הביתית להכנה של עוגיות כל כך מוצלחות, שאיך אמא שלי אומרת? שמות את הקנויות בכיס הקטן…

בערבוב מהיר של מוצר אחד בסיסי (בוטנים כמובן) עם מספר מועט של חומרים נוספים שיוסיפו טעם ומרקם, תקבלו עוגיות בוטנים חלומיות ונמסות בפה, שמעוטרות בסדקים עדינים המעניקים להן מראה עדין ומיוחד. עוד תוסיפים לזה שילוב מושלם של מתוק ומלוח שמייצר חגיגה מטורפת של טעמים בפה, וקיבלתם את הפינוק המושלם לחג.

מהכמות שבמתכון יוצאות 20 עוגיות, שכדאי לאפות בשתי תבניות משום שהן מאד מתרחבות ומשתטחות באפייה, ולכן יש להניח אותן במרחק ביטחון זו מזו.

האפייה גם היא קצרה מאד. 10 דקות בדיוק! בשלב זה העוגיות יהיו עדיין מאד רכות, אך אל תתנו לזה לפתות אתכם להשאיר אותן עוד בתנור. זה בדיוק הזמן שבו הן צריכות לצאת החוצה.

אפשר לזלול אותן כמו שהן, ואפשר למלא שתיים מהן בממרח שוקולד ולהפוך אותן לעוגיות סנדוויץ' מושחתות וחלומיות. ומה הכי כדאי? להכין כמות כפולה. לא תאמינו כמה מהר הן מתחסלות!

תמונה של סנדוויץ' עוגיות בוטנים עם שוקולד


החומרים:

  • 400 גרם בוטנים מטוגנים/קלויים, מומלחים וקלופים (קונים מוכן)
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 50 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית ווניל
  • 1/4 כפית קינמון

אופן ההכנה:

  1. שומרים כ-20 חצאי בוטנים בצד, ומכניסים את יתרת הכמות ואת שני סוגי הסוכר למעבד מזון עם להב פלדה ומעבדים יחד מספר דקות עד לקבלת תערובת פירורית ולחה.
  2. מוסיפים למעבד המזון את שאר החומרים וממשיכים לעבד יחד עד  שכל החומרים מתמזגים והתערובת הופכת להיות אחידה וגמישה.
  3. יוצרים כדורים קטנים ומניחים אותם על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה.
  4. לכל כדור נותנים מעיכה קטנה עם היד כך שיהיה פחוס מעט יותר, ונועצים במרכזו חצי בוטן, מאלה ששמרנו בצד.
  5. אופים בתנור מחומם לחום של 170 מעלות 10 דקות בדיוק.
  6. מוציאים מהתנור ונותנים לעוגיות להתקרר לחלוטין בטמפרטורת החדר, כשבזמן הזה אין לגעת בהן אפילו בקצה האצבע. הן יוצאות מהתנור רכות מאד וניסיון להוציא אותן כשהן חמות מהתבנית יביא לכך שהן תתפוררנה מיד.

כן, אני יודעת שהריח בבית כבר מטריף ושאין לכם סבלנות. אבל חכו כמה רגעים, והן תתמצקנה בתהליך הקירור, ותהפוכנה מושלמות לאכילה.

תמונה של העוגיות בתבנית

פסח טעים ושמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס