עוגות הקסם: מתכון לעוגות שוקולד וגבינה בכוס שמכינים במיקרוגל - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגות הקסם – עוגות שוקולד וגבינה מושחתות שמכינים בכוס בדקה וחצי במיקרוגל

תמונה גרסת הדפסה

תכון לעוגות שוקולד וגבינה בכוס שמכינים במיקרוגל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 1-2

מי מאיתנו לא מכיר את הסיטואציה הבאה? חורף, קר, מתכרבלים בסלון, ולפתע כל כך מתחשק גם לנשנש משהו מתוק ליד הטלויזיה. בבית אין קוביית שוקולד אחת לרפואה והמחשבה על הכנת עוגה או כל קינוח אחר נראית לגמרי לא מעשית.

בדיוק לשם כך נולדו מתכוני העוגה בכוס, שבאורח פלא, מערבוב של כמה מוצרים, הופכים בתוך דקות לקינוח מושחת שמכינים במיקרוגל. לא צריך להקציף, לא צריך להתאמץ, רק מערבבים, מחכים דקה וחצי וזה מוכן.

העוגות יוצאות כל כך רכות וטעימות, שפשוט אי אפשר להבין את הקסם הזה. נסו ותיווכחו.

תמונה של עוגת שוקולד חמה מושחתת בכוס

עוגת שוקולד מושחתת בכוס במיקרו (הכמות ל-2 כוסות)

החומרים:

  • 25 גרם חמאה מומסת
  • 1 ביצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1/3 כוס קמח לבן
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • 2 כפות אבקת קקאו לא ממותק
  • 1 כף שמנת מתוקה
  • 2 כפות שוקולד צ'יפס
  • 1 כף אבקת נוגט (או כף נוטלה, או כף חמאת בוטנים)


אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה, מערבבים ויוצקים לשתי כוסות המותאמות לחימום במיקרוגל.
  2. מכניסים כל כוס בנפרד למיקרוגל, ומפעילים על החום הגבוה ביותר. אופים במשך 40 שניות עד דקה.
  3. העוגה תופחת מאד ולכן יש לשים לב לחימום במיקרוגל (עצמת החום שונה ממכשיר למכשיר), ברגע שהיא כבר מאד גבוהה מעל שולי הכוס, ניתן להפסיק את פעילות המיקרוגל לבל תתייבש.
  4. מזליפים סירופ שוקולד (טעים גם בלי) ונהנים מכל ביס.

 

תמונה של עוגת גבינה חמה בכוס ועם תותים מעל

עוגת גבינה חמה (כמו בבתי מלון) בכוס במיקרו (הכמות ל-3 כוסות)

החומרים:

  • 115 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 כף גדושה קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפיה
  • 6 עוגיות חמאה מוכנות


אופן ההכנה:

  1. מפוררים את העוגיות ומניחים ב-3 כוסות המותאמות לחימום במיקרוגל.
  2. מכניסים את כל החומרים לקערה ומערבבים בעזרת מקצפת עד שמתקבלת תערובת חלקה וללא גושים.
  3. יוצקים לכוסות. לא ממלאים יותר מחצי כוס.
  4. מכניסים כל כוס בנפרד למיקרוגל, ומפעילים על החום הגבוה ביותר. אופים במשך דקה וחצי בדיוק.
  5. בוזקים אבקת סוכר ומקשטים בתותים. יאמי!

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס