מתכון לעוגות גבינה אישיות עם חמאת בוטנים, בייגלה ושוקולד - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגות גבינה אישיות עם חמאת בוטנים, בייגלה ושוקולד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגות גבינה אישיות עם חמאת בוטנים, בייגלה ושוקלד

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: 30 דקות
  • מספר מנות: 12 יחידות או תבנית בקוטר 24 ס"מ

מאת: דפנה פתיחה, בלוג "מטבחונט"

לקראת חג השבועות המתרגש עלינו לטובה, קבלו את השחיתות במיטבה: עוגות גבינה קטנות ואישיות בטעם נפלא של חמאת בוטנים, שמתקבלות ממש כמו במעדניות הכי טובות בניו יורק, וזאת על בסיס של בייגלה מלוח וציפוי שוקולדי עשיר.

כי אם כבר חג אז שיהיה כמו שצריך! שילוב מושלם של מתוק ומלוח שמתאזן בצורה עדינה ומטריפת חושים. כל כך יפה וטעים, והכי חשוב – קל להכנה. מכינים יום קודם כדי שהעוגה תתייצב ותספוג היטב את כל הטעמים, ומגישים לקול קריאות ההתפעלות של הנוכחים.

אם אין לכם תבנית שקעים בבית ולא בא לכם להשקיע בקנייה של אחת כזו, אפשר להכין את המתכון בתבנית אחת מלבנית (25*27) או עגולה (24 ס"מ)

עוגות חמאת בוטנים

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

לתחתית:

200 גרם בייגלה שמיניות מלוח
2 כפות סוכר
150 גרם חמאה מומסת
עטרות נייר לאפייה

למלית:

450 גרם גבינת שמנת 25%
½ כוס חמאת בוטנים חלקה
½ כוס סוכר
2 ביצים
¼ כוס שמנת מתוקה

לציפוי:

100 גרם שוקולד מריר
½ כוס שמנת מתוקה
25 גרם חמאה

קדימה להכנת העוגה

מכינים את התחתית:

  1. שומרים בצד 12 בייגלה לקישוט.
  2. טוחנים את הבייגלה במעבד מזון או מפוררים עם פטיש שניצלים כשהוא בתוך שקית.
  3. מערבבים עם החמאה המומסת והסוכר.
  4. מניחים עטרות נייר בתוך השקעים של התבנית.
  5. מחלקים את הכמות של הפירורים בין כל השקעים.
  6. בעזרת כוס שהקוטר שלה קטן יותר מהשקע, מהדקים היטב את הפירורים לתחתית ולשולי העטרות כך שתיווצר תחתית מהודקת עם שוליים.
  7. אופים בתנור בחום של 180 מעלות במשך 15 דקות.
  8. מצננים מעט בטמפרטורת החדר.
    יאמממ עוגות גבינה

מכינים את המלית:

  1. מכניסים את גבינת השמנת עם חמאת הבוטנים והסוכר לקערת המערבל ומקציפים עד אשר הגבינה מתרככת מעט והמרכיבים מתאחדים.
  2. מוסיפים את הביצים ואת השמנת המתוקה, וממשיכים לערבל עד לקבלת תערובת אחידה.
  3. יוצקים את הבלילה על התחתיות האפויות, וממלאים עד הסוף.
  4. מכניסים שוב לתנור ואופים בחום של 140 מעלות במשך 40 דקות. (אם מדובר בעוגה שלמה אז יש צורך לאפות שעה)
  5. מוציאים מהתנור, מצננים לטמפרטורת החדר, ומכניסים למקרר ל-8 שעות לפחות.
    עוגות גבינה אישיות טעימות

מכינים את הציפוי:

  1. ממיסים את השוקולד עם השמנת והחמאה, במיקרוגל, בפולסים קצרים, תוך ערבוב.
  2. מורחים מעל העוגות הקרות את הציפוי ומניחים על כל אחת מהן בייגלה אחד ששמרנו בצד.

  3. עוגות לשבועות

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס