מתכון לפופ קייקס: עוגה על מקל ללא אפיה - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עוגה של סוכריה – פופ קייקס מקסימים ומקושטים ללא אפייה לפורים שמח במיוחד

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לקינוח פופ קייקס: עוגה על מקל ללא אפיה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

ההכנות לחג הפורים בעיצומן. רבים מאיתנו מוצאים את עצמם בימים אלה מבלים זמן רב בכיתות רגליים בחיפוש אחר התחפושת המקורית והיפה ביותר, היומנים מתמלאים ברשימת מטלות ובקביעת מועדים למסיבות הפורים השונות, וכמובן בתכנון תכולת משלוחי המנות, שהופכים מושקעים משנה לשנה.

הלהיט החדש אצלנו בבית הוא הכנה של פופ קייקס! המדובר בעוגות קטנות הננעצות על מקל קטן ויוצרים מראה של סוכרייה. אלא שבמקום גוש סוכר עגול ולקיק, מדובר בעוגה קטנטנה לכל דבר, שאפשר לקשט, לעטוף בסרט צבעוני, לארוז בצלופן ולהגיש כמתנה או כתוספת מרשימה במזנון קינוחים לאחר ארוחה חגיגית.

להבדיל מפופ קייקס אפויים שדורשים תבניות מיוחדות שייקנו להן את הצורה העגולה, המתכון שלפניכם מביא תוצאה נהדרת ושאינה דורשת כלל תנור. אופן ההכנה הוא בדומה להכנת כדורי שוקולד, שאותם מקפיאים, טובלים בציפוי טעים ומפה השמיים הם הגבול.

ההכנה היא מאד חווייתית ונעימה, תוכלו לצרף את הילדים שייהנו עד מאד מכל שלבי העבודה, ולהוסיף למשלוח המנות שאתם מכינים, או להגיש ככיבוד מדליק במסיבת פורים.

תמונה של פופ קייקס בכלי הגשה


פופ קייקס ללא אפיה בציפוי שוקולד וקישוטים


החומרים: (15-18 יחידות)


  • 250 גם ביסקוויטים פתי בר
  • 50 גרם חמאה
  • 250 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 1/2 כוס חלב מרוכז
  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 3 כפות שמן
  • קישוטים לציפוי – סוכריות צבעוניות, פירורי וופל, שוקולד לבן מומס
  • מקלות סוכריה (קונים בחנויות החד פעמי או הרשתות המתמחות בצרכי אפיה)

 


אופן ההכנה:


  1. טוחנים את הביסקוויטים במעבד מזון לפירורים דקים. אם אין לכם מעבד מזון אז גם פטיש שניצלים יעשה עבודה טובה כשהביסקוויטים בתוך שקית סגורה. מעבירים את הפירורים לקערה גדולה.
  2. בקערת זכוכית מניחים את השוקולד הלבן, החמאה והחלב המרוכז, וממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב, עד שנוצר קרם חלק ומבריק.
  3. את הקרם הלבן יוצקים לקערה עם הביסקוויטים ומערבבים היטב עד לתערובת אחידה.
  4. מכניסים את הקערה למקפיא ל-15 דקות בשביל שהתערובת תתקרר ותתמצק.
  5. לאחר הקירור, לשים מעט את התערובת ויוצרים ממנה כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
  6. מניחים נייר אפיה בתבנית, מרססים אותו בתרסיס שמן ומניחים עליו את הכדורים.
  7. במרכז כל כדור נועצים מקל סוכריה.
  8. מכניסים את התבנית להקפאה לשלוש שעות לפחות.
    אפשר גם לעשות את הפעולה הזו בערב ולהכניס להקפאה לכל הלילה, ולהמשיך בבוקר.

קולאז' תמונות של שלבי הכנת הפופ קייקס

לאחר שהכדורים קופאים היטב, ממשיכים בפעולה הבאה, והיא הציפוי:

  1. שוברים את השוקולד המריר לקוביות ומכניסים אותו לקערת זכוכית בתוספת של 3 כפות שמן.
  2. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים תוך כדי ערבוב עד לקבלת קרם חלק ומבריק, ומעבירים לכוס, כך שיהיה לנו עומק לטבילת הכדורים.
  3. מכינים קעריות עם קישוטים: סוכריות צבעוניות, פירורי וופל (ניתן לרכוש כאלה מוכנים), ושוקולד לבן מומס.
  4. טובלים את הכדורים בשוקולד המומס, מנערים מעט באוויר מעל הכוס בכדי להיפטר מעודפי שוקולד ומיד טובלים בסוכריות הצבעוניות או פירורי הוופל. מניחים מעל רשת עד להתמצקות השוקולד, דבר שקורה בשניות ספורות.
  5. בכדי לקשט עם שוקולד לבן מומס, יש לחכות שהשוקולד המריר יתמצק ורק אז להזליף את השוקולד הלבן מעל הכדור.

    הערה – אם השוקולד המריר המומס מתחיל להתקרר תוך כדי התהליך (דבר שהגיוני לחלוטין שיקרה), פשוט מכניסים אותו לעוד מספר שניות למיקרוגל, מערבבים וממשיכים בתהליך.

  6. לאחר השלב הזה ניתן להכניס את הפופ קייקס המקסימים הללו לתוך שקיות צלופן קטנות ולקשור בסרט צבעוני.

תמונה של הפופ קייקס בשקיות צלופן קשורים עם סרט צבעוני

שומרים את הפופ קייקס במקרר או במקפיא אך רצוי להשאיר אותם מספר דקות בטמפרטורת החדר לפני האכילה, כדי שיתרככו מעט.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס