עד דלא ידע: מתכון ליין חם ומתובל שישמח לבב אנוש - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

עד דלא ידע – יין חם ומתובל ישמח לבב אנוש

תמונה גרסת הדפסה

מתכון ליין חם ומתובל (פונץ')

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 3-4

משנכנס אדר מרבים בשמחה ואנו פעלנו לפי הכתוב ושימחנו את הילדים בתחפושות מצחיקות, פינקנו את האהובים עלינו במשלוחי מנות טעימים והנה הגיע הרגע לחשוב גם עלינו, המבוגרים יותר, אם במסיבת פורים עם החברים או סתם בערב קריר של סוף החורף מול סרט טוב בטלוויזיה, עם לגימה של כוס יין משובח. ואם כבר יין, אז למען שמחה שלמה ומסיבה מוצלחת, נכין הפעם יין חם ומתובל.

הגרמנים קוראים לו "גלוויין" ((Gluehwein, ברחבי העולם מכנים אותו פונץ', אבל איך שלא תקראו לו, אין כמוהו לחמם את הלב ולמלא אותו במתיקות ושכרון חושים. ההכנה שלו היא פשוטה מאין כמוה וכרוכה אך ורק בהבאת כל המוצרים יחד לרתיחה, אז ממלאים אדי האלכוהול הריחניים את כל הבית בריח מתקתק מטריף, ומבשרים על הרגע בו יימזג הנוזל החם נמזג לכוסות.

במתכון זה יישארו בתחתית הכוס גם פינוקים טעימים שיהוו קינוח מושלם למשקה. ואם נשאר לכם נוזל אז גם אין בעיה. מעבירים אותו לכלי אטום ומחממים שוב בעת הצורך.

תמונה של כוסות יין חם ומתובל


החומרים:

  • 1 בקבוק יין אדום יבש
  • 1 כוס מיץ תפוזים טרי
  • 3/4 כוס סוכר
  • 150 גרם חליטת תפוחים (נמצא בתפזורת במחלקות התבלינים)
  • 3 מקלות קינמון
  • 1 כפית קינמון טחון
  • 1/2 כפית ציפורן טחונה
  • אופציה – דובדבני אמרנה

תמונה של דובדני אמרנה חתוכים לקוביות ולצידם תפוז ולבקבוק יין


אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל המוצרים לתוך סיר, מבשלים עד לסף רתיחה, ומכבים את האש.
  2. מוזגים לכוסות או לקערת הגשה מרכזית ומוסיפים דובדבני אמרנה ופלחי תפוזים לעיטור.


לחיים! וחג פורים שמח!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס