דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ספקולוס – עוגיות חמאה הולנדיות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגיות חמאה הולנדיות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

מוכנים לחודש הכי טעים בשנה? חודש הולנד בבלוג הולך לעשות לכם שמח בבטן עם כל המתכונים הכי טעימים שמככבים בשווקי הרחוב או בארוחות המסורתיות בהולנד.

פותחות את החגיגה עוגיות החמאה והתבלינים ההולנדיות המפורסמות "ספקולוס". עוגיות מושלמות לעונה הקרירה שמתחילה פה עכשיו, שהכי כיף לטבול במשקה חם, ולהתמכר להרגשה שלהן נמסות לאט לאט בפה.

העוגיות מאד קלות להכנה, ואין דבר שמשמח יותר את העין והלב מאשר צנצנת מזמינה שכזו על השיש. לטווח ארוך יותר הן גם ניתנות להקפאה, שם הן שומרות על מרקמן וניתנות לאכילה היישר מהמקפיא.

אפשר להכין אותן באיזו צורה שרוצים, וגם לשלב את הילדים בפעילות של קריצת הצורות שלהן. מה שבטוח – אי אפשר להפסיק לזלול אותן!

תמונה של עוגיות החמאה מוגשות בצלחת ולצידה צנצנת עוגיות

החומרים: (ל-50 עוגיות שנזללות במהירות)

  • 200 גרם חמאה הולנדית רכה
  • 3+1/4 כוסות קמח לבן
  • 1 כוס סוכר לבן
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 2 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • 1/4 כפית ציפורן טחונה
  • 1/4 כפית זנגוויל טחון
  • 1/8 כפית אגוז מוסקט טחון
  • קורצני עוגיות בצורות

תמונה של המצרכים להכנת העוגיות

אופן ההכנה:

  1. מכניסים את כל החומרים למעבד מזון ומעבדים לבצק חלק ואחיד. (ניתן גם ללוש בידיים)
  2. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר לחצי שעה.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים שווים ובכל פעם עובדים על חלק אחר מהבצק, כששאר החומרים ממתינים לתורם במקרר.
  4. מרדדים את הבצק לעובי של כ-2 מ"מ על משטח מקומח. חשוב לבזוק מעט קמח גם על המערוך בכדי שלא יידבק.
  5. קורצים צורות בעזרת הקורצנים ומניחים את העוגיות על תבנית המכוסה בנייר אפייה.

    תמונה נוספת של העוגיות בצלחת
  6. אוספים את שוליי הבצק שנשארו, מאחדים אותם על ידי לישה קצרה, מרדדים ומכינים עוד עוגיות, עד שהבצק נגמר.
  7. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק שבמקרר.
  8. ניתן להשאיר את פני העוגיות חלקות או ליצור דוגמת חרירים קטנים עם מזלג.
  9. אופים בחום של 150 מעלות כחצי שעה עד שהעוגיות מזהיבות.
  10. מצננים על השיש ושומרים בקופסא סגורה בטמפרטורת החדר או בהקפאה.

תמונה של העוגיות מפוזרות ולצד חמאה הולנדית וצנצנת עוגיות

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס