ספיישל עצמאות: ארבע מרינדות נפלאות לבשרים על האש - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ספיישל עצמאות – ארבע מרינדות נפלאות לבשרים על האש

תמונה גרסת הדפסה

ספיישל עצמאות – ארבע מרינדות נפלאות לבשרים על האש

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

היא כבר בת 69. תינוקת במושגים של מדינות אך משופשפת ובעלת ניסיון חיים כמו של כמה יחד. כמו יין טוב הולכת ומשתבחת עם השנים, לומדת לעמוד על שלה ובכלל – "תופסת אישיות" כמו שאומרים.

לעתים מתלוננת שלא מעריכים אותה מספיק. שרק טענות ומענות היא שומעת כל היום מאלה שאמורים לפרגן לה בעיקר, אך הנה היום שלה מגיע. יום הולדתה. וזו הזדמנות מצוינת לכולנו לעצור לרגע ולהריע לה בנפנופי עשן תמירים.

קדימה, הולכים לעשות על האש!

יום העצמאות הפך כבר מזמן לחגיגת מנגל לאומית, כשמכל קרן רחוב ופיסת דשא פנויה עולה ומסתלסל לו עשן סמיך המלווה לרוב בריחות מטריפים של בשרים נצלים על האש, שגורמים לכל מי שהחליט הפעם לא להשתתף בחגיגה הזו, להצטער על הרגע שבו עברה המחשבה הזאת בראשו.

תמונה של בשר נצלה על הגריל

תמיד לפני היום הגדול אני נתקלת ברבים שתוהים כיצד לתבל את הבשרים המיועדים לצלייה על המנגל. איזה מרינדות יתאימו ואלו טעמים ייספגו הכי טוב בבשר, ישתלבו מצוין עם הטעמים הטבעיים שלו והכי חשוב – ישאירו את הבשרים עסיסיים.

לפיכך, החלטתי לפנק אתכם הפעם בכמה מרינדות נהדרות שאצלי בבית הן דרך קבע. כמובן שהן פשוטות מאד להכנה, מורכבות מחומרים בסיסיים שיש בכל בית ומה שחשוב בעיקר זו ההכנה מראש. יש להשרות את הבשרים במרינדות לפחות 8 שעות טרם צליית הבשר, כך שהטעמים ייספגו היטב ויבואו לידי ביטוי בתוצאה הסופית.

עוד הערה קטנה – כשמדובר בשיפודים, יש להשרות את קוביות הבשר במרינדה טרם הכנסתן לשיפודים.

מרינדה בסיסית וטעימה

(מתאימה לשיפודי פרגיות, סטייק פרגית, חזה עוף, כנפיים)

תמונה של שיפודי פרגיות במרינדה

החומרים:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כפית תבלין גריל לעוף
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית דבש
  • מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומכניסים את הבשר. מערבבים היטב בעזרת כפות הידיים ולשים את הבשר כך שהתבלינים יעטפו אותו היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים אותה למקרר לזמן ההשרייה. מדי פעם יש לערבב ולהפוך את התערובת.

 

מרינדה אסיאתית (אהובה במיוחד על ילדיי)

(מתאימה לשיפודי פרגיות, סטייק פרגית, חזה עוף, כנפיים)

תמונה של סטייק פרגית במרינדה אסיאתית

החומרים:

  • 1/2 כוס קטשופ (לא חריף)
  • 1/2 כוס מיונז אמיתי
  • 1/2 כוס רוטב צ'ילי מתוק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף סילאן
  • 1 כף אבקת צ'ילי
  • 1/2 כפית זנגוויל טחון
  • מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומכניסים את הבשר. מערבבים היטב בעזרת כפות הידיים ולשים את הבשר כך שהתבלינים יעטפו אותו היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים אותה למקרר לזמן ההשרייה. מדי יש לערבב ולהפוך את התערובת.

 

מרינדה מסאלה – משגעת בניחוח הודי

(מתאימה לשיפודי פרגיות, סטייק פרגית, חזה עוף, כנפיים)

תמונה של חזה עוף במרינדת מסאלה

החומרים:

  • 4 כפות שמן קנולה
  • 2 כפות פפריקה אדומה מתוקה
  • 1 כף אבקת קארי
  • 1 כפית כורכום
  • 1/4 כפית קינמון
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 כף כוסברה מיובשת
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • מלח

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומכניסים את הבשר. מערבבים היטב בעזרת כפות הידיים ולשים את הבשר כך שהתבלינים יעטפו אותו היטב. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים אותה למקרר לזמן ההשרייה. מדי יש לערבב ולהפוך את התערובת.

 

מרינדת עשבי תיבול לסטייק

(מתאימה לכל סוגי הסטייקים מבשר בקר ולצלעות כבש)
האמת שהדרך הכי טובה להכין סטייק היא לצלות אותו על האש עד למידת העשייה הרצויה, ואז להוסיף מלח ופלפל, אך אם תרצו לגוון גם אותו, המרינדה הטעימה הזו היא עבורכם.

תמונה של סטייק במרינדת עשבי תיבול

החומרים:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 בצל מגורד
  • 3 שיני שום כתושות
  • 2 כפות עלי רוזמרין טריים
  • 1 כף עלי טימין מיובשים
  • 4 עלי מרווה טריים
  • מלח, פלפל

אופן ההכנה:

מערבבים את כל חומרי המרינדה בקערה ומכניסים את הבשר. מערבבים היטב בעזרת כפות הידיים ולשים את הבשר כך שייעטף היטב בתערובת. עוטפים את הקערה בניילון נצמד ומכניסים אותה למקרר לזמן ההשרייה. מדי פעם יש לערבב ולהפוך את התערובת.

לפני שמניחים את הבשר על האש מסירים ממנו את הנוזלים ואת עשבי התיבול שנדבקו אליו. לא צולים את עשבי התיבול ותפקידם הסתיים בלתרום את טעמם לבשר המושרה. הצלייה תיעשה נטו לבשר כשמדי פעם ניתן להוסיף לו מנוזל ההשריה תוך כדי צלייה.

אז, יום הולדת שמח, מדינה יפה שלי, וחג שמח וטעים לכל בית ישראל!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס