דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

ספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות גאוני של ד"ר שקשוקה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קל להכנת פסטה עם כדורי בשר ברוטב עגבניות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

חזרה לשגרה זה לא רק דיאטה. מדובר גם בחזרה לשבוע רצוף של עבודה ולימודים שאליו צריך להתכונן עם ארוחות קלות ומהירות שאפשר להכין בתוך סדר היום העמוס, ואשר ימלאו את המקרר במנות משמחות ומשביעות.

אחד המאכלים האהובים ביותר ילדים ומבוגרים כאחד היא מנה של פסטה ברוטב אדום וסמיך עם כדורי בשר שמנמנים, שהיום עוד יותר פשוט וטעים להכין בעזרת שני מוצרים חדשים שמיוצרים במיוחד למותג הפרטי מסדרת ד"ר שקשוקה: רוטב לפסטה על בסיס עגבניות בטעם "מאקרונה בילסאלסה " ופי'לפ'ל וט'ומה (ממרח פפריקה ושום חריף).

"מאקרונה בילסאלסה" הם, למי שאינו מכיר, המקרונים הפיקנטיים והטעימים בטירוף מהמטבח הטריפולאי, שהרוטב שלהם מתבשל בדרך כלל עם עוף או בשר, ושבמקרה הזה הכינותי עם כדורי בשר נפלאים.

כמי שגדלה על ברכיה של חמות טריפוליטאית, אני יכולה לספר שטעמו של הרוטב הנהדר הזה לא זר לי כלל וכלל, והתוצאה שהתקבלה היתה עבורי מפתיעה ביותר. הטעם היה מושלם. זהה בטעמו למה שאני מכירה, והסיר חוסל במהירות האור.

תמונה של הספגטי עם כדורי בשר ברוטב עגבניות מוגש בצלחת

אז מה צריך כדי שגם אתם תיהנו?

  • 1 חבילת פסטה מבושלת לפי ההוראות


לכדורי הבשר: (כ- 30 יחידות)

  • 300 גרם בשר בקר טחון
  • 300 גרם בשר הודו אדום טחון
  • 1 בצל קצוץ
  • 1 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות פירורי לחם
  • 1 כף פפריקה מתוקה
  • מלח
  • שמן קנולה לטיגון

לרוטב עגבניות ושום פיקנטי:

  • 1 קופסא רוטב לפסטה מסדרת ד"ר שקשוקה מבית שופרסל
  • 2 כפות פי'לפ'ל וט'ומה מסדרת ד"ר שקשוקה מבית שופרסל
  • 1/2 כוס מים
  • 1 שן שום כתושה
  • 1 כפית גדושה פפריקה מתוקה

תמונה של המצרכים של המתכון

מכינים את כדורי הבשר:

  1. מכניסים את כל החומרים לקערה גדולה, ולשים יחד עד לקבלת תערובת אחידה.
  2. מכניסים את הקערה למקרר לחצי שעה להתייצבות התערובת.
  3. לאחר התייצבות התערובת מכינים כדורי בשר קטנים ומניחים בצלחת.
  4. מחממים מחבת רחבה ועמוקה.
  5. ממלאים שמן בגובה של 2 ס"מ ומטגנים את הקציצות בחום גבוה עד להזהבה, מוציאים מהאש ומספיגים על נייר סופג.

    תמונה של כף ספגטי ליד שני כדורי בשר

  6. מטגנים צד אחד והופכים לטיגון לצד השני.
    ** הקציצות עוברות לאחר הטיגון בישול ולכן אין צורך לדאוג לאש נמוכה אשר תבשל אותן מבפנים, אלא רק שיזהיבו.
  7. מכניסים את כל חומרי הרוטב לסיר ומביאים לרתיחה.
  8. מוסיפים את כדורי הבשר, ומביאים לרתיחה מחודשת.
  9. מנמיכים את האש, מכסים את הסיר ומבשלים עוד חצי שעה.
  10. מדי פעם נותנים ניעור עדין לסיר בכדי שהרוטב יתערבב ויכסה את כל הקציצות.
  11. מניחים את הפסטה המבושלת בכלי הגשה גדול, יוצקים מעל הפסטה את הרוטב והקציצות ומגישים.

תמונה מלמעלה של הספגטי עם כדורי הבשר מוגש בסיר קטן ועל גבי משטח עץ

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

מחליק רחב או צר?

כך תבחרי את המכשיר שמתאים לך ביותר

לשיער ארוך רצוי לבחור מחליק בעל לוחות רחבים ולשיער קצר מומלץ מחליק בעל לוחות צרים יחסית. בכל מקרה בחרו במחליק עם פלטות קרמיות שאינן תולשות את השיער.