דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סמורס – הקינוח הכי מדליק במדורה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסמורס בתנור לל"ג בעומר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

שוקולד ומרשמלו. זה כל מה שצריך בשביל להפוך את מדורת ל"ג בעומר לחוויה שאף אחד לא ישכח. הגיע הזמן שהקינוח הפשוט והטעים הזה שכה פופולרי בארצות הברית יגיע גם אלינו. הגיע הזמן שבמקום לצלות שיפודי מרשמלו לסיום ארוחת מנגל כהלכתה, נכין פה סמורס!

מה זה סמורס? בעיקרון מדובר בסנדוויץ' ביסקוויטים מתוק שבתוכו מניחים קוביות שוקולד, מרשמלו, בננות או כל תוספת אחרת שאוהבים. את הערימה הקטנה והמתוקה הזו אורזים בנייר כסף ומחממים על המנגל או לצד המדורה, ממש כמו קרטושקס, כך שכל הטעמים נמסים ומתחברים זה עם זה ויוצרים קינוח מתוק ומושחת במיוחד.

תמונה של סמורס בתבנית מוגש על גבי משטח עץ

אז זה העיקרון של הסמורס, אך במחוזותינו ידוע שעקרונות נולדו בכדי לשנות אותם, ולכן למדורה השנה נביא איתנו לא סנדוויצ'ים קטנים וארוזים מראש, אלא עוגת סמורס יפיפייה, שכל גאוניותה היא בפשטות ההכנה שלה.

אפילו מתכון כמעט שאין פה. רק רעיון מדליק שכולם ישמחו לקחת בו חלק. אם בהכנה ובטח ובטח שבזלילה.

בעיקרון כל מה שצריך הוא חבילה של שוקולד צ'יפס שאותה מפזרים במחבת יצוקה או בכל כלי אחר חסין חום.

מעל השוקולד צ'יפס מניחים בצמידות, זה לצד זה מרשמלו. אני השתמשתי במרשמלו בצורת נשיקות שהוא גם ממולא בתות. דבר שהוסיף עוד טעם וצבע לחגיגה.

תמונה של שוקולד צ'יפס במחבת יצוקה

תמונה של הנחת מרשמלו מעל השוקולד צ'יפס

תמונה של הסמורס לפני האפייה

מכסים בנייר כסף אך מקפידים לעשות זאת בצורה שהנייר יהיה ממש גבוה מעל המרשמלו כך שלא ייווצר מצב שהם יימסו מהחום ויידבקו אליו.

אופים בחום הכי גבוה של התנור 15 דקות.

מסירים את נייר הכסף בזהירות ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה של המרשמלו.

תמונה של הסמורס לאחר האפייה

למי שיש מכשיר ברנר בבית, ניתן להעמיק את ההזהבה של המרשמלו על ידי חריכה קלילה נוספת עם מכשיר הברנר.

שימו לב – בחימום המרשמלו והשוקולד שומרים על צורתם, אך אל תתנו לזה להטעות אתכם. בנגיעה הראשונה הכל נמס ומתמרח לו ככה בקלות.

עכשיו, אם הכוונה היא להכין ולאכול בבית, מגישים מיד לאחר ההזהבה לצד ביסקוויטים.

העיקרון הוא שכל אחד לוקח כפית עמוסת מרשמלו ושוקולד נמס ומניח על ביסקוויט לכל צהלות הנוכחים. שחיתות טעימה שכזו תאמינו לי שמזמן לא באה אל פיכם.

תמונה של לקיחת כפית מהסמורס

תמונה של כפית עמוסת מרשמלו ושוקולד נמס מונחת על ביסקוויט

יחד עם זאת, אם הכוונה היא לקחת את הכלי למדורת ל"ג בעומר מחוץ לבית, מכינים את הסמורס לפי כל ההוראות, לוקחים אותו אתכם לדרך, וכשמגיע הזמן לאכול אותו, פשוט מניחים מספר דקות על המנגל כך שהשוקולד שבתחתית מתחמם שוב ונמס, והסמורס שלנו מוכן שנית לאכילה.

אז מה היה לנו? בקיצור ולעניין:

החומרים:

  • חבילת שוקולד צ'יפס
  • חבילת מרשמלו בצבע לבן
  • ביסקוויטים
  • כלי חסין חום (קוטר 20)

כמובן שניתן להגדיל את הכלי והחומרים באופן יחסי.

אופן ההכנה:

  1. מניחים את השוקולד צ'יפס בתחתית הכלי.
  2. מסדרים בצפיפות את המרשמלו על השוקולד כך שיכסו את כולו.
  3. מכסים בנייר כסף ואופים 15 דקות בחום גבוה.
  4. מסירים את נייר הכסף ואופים עוד מספר דקות עד להזהבה.
  5. מוציאים מהתנור ומגישים לצד ביסקוויטים.

תמונה של הסמורס בתבנית ועל גבי משטח עץ

ספרו, ספרו… אני מחכה כבר לשמוע מה דעתכם על הקינוח המהמם הזה. וכמובן, עוד יותר מחכה לשמוע אם הכנתם ואיך היתה החוויה.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

קצרו את המקלחת

מקלחת ארוכה בחורף לא טובה לעור שלכם

מקלחת רותחת, כמו שרובנו אוהבים לעשות, מייבשת את העור ולכן מאוד לא מומלצת בעונה הקרה. בכל מקרה אל תוותרו על קרם לחות אחרי המקלחת.

בושם בודקים ישירות על העור

ככה תדעי מה הריח האמיתי שלו

בושם זהה יכול להריח שונה על נשים שונות, לכן אל תתפתי לקנות אוטומטית את הבושם שאהבת על אישה אחרת לפני שבדקת אותו על עצמך.