סלט תאילנדי עם רוטב בוטנים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט תאילנדי עם רוטב בוטנים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט עוף תאילנדי עם בוטנים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 2

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

בימים כאלה, שכולנו מתגעגעים לבילוי של ארוחה טובה במסעדה, יכול להיות נחמד לנסות ולשחזר בבית את המנות שאנחנו אוהבים במיוחד להזמין.

נוסיף לזה שבדיוק הסתיימו החגים וכולם מחפשים ארוחה קצת יותר קלילה ושפויה, הרי שאין פלא כלל וכלל שהסלט התאילנדי האהוב הזה, נבחר להיות שפן הניסיונות שלנו, שלאחר שסיימנו להכין ולזלול בכל פה, הוכתר כהצלחה מסחררת.

סלט עוף תאילנדי עם בוטנים

מסתבר, שלהכין את הסלט הזה, לא דרושות יותר מכמה דקות של עבודה. צריך מספר מצרכים בסיסיים ורק אופן ההכנה שלו ושילוב הטעמים האקזוטיים, הם שהופכים אותו לכל כך מיוחד, טעים ומשביע. כך שבתוספת רוטב בוטנים קטיפתי, הופך לארוחה מענגת של ממש.

את הירקות צריך ורצוי לפרוס לרצועות דקיקות בעזרת קולפן ז'וליינים או מנדולינה. צורת החיתוך הזו משפיעה מאד על מרקם הסלט והטעם, כך שמאד חשוב להשתמש בה. לגבי נתחי העוף - אפשר להכין חזה עוף במיוחד, כפי שרשום במתכון, או להשתמש בשאריות של עוף שנשארו במקרר. פשוט מפרקים את בשר העוף מן העצם ומוסיפים לסלט.

מבט על הסלט עוף תאילנדי עם בוטנים

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

עבור הסלט:

3 מלפפונים
1 פלפל אדום
3 גזרים
1 חזה עוף משוטח לשניצל
1 כפית שמן
מלח ופלפל

לרוטב:

2 כפות גדושות חמאת בוטנים חלקה
1 שן שום כתושה
2 כפות רוטב סויה
2 כפות מירין
2 כפות חומץ
1 כפית שמן שומשום
1/2 כפית סוכר
1/4 כוס מים

תוספת:

בוטנים קצוצים

מכינים את הסלט:

  1. מחממים את השמן במחבת, מתבלים את חזה העוף ומטגנים אותו משני הצדדים עד שהוא מוכן מבפנים.
  2. חותכים את חזה העוף לרצועות.
  3. שוטפים היטב את הירקות.
  4. עם קולפן ז'וליינים או מנדולינה, חותכים את המלפפון לרצועות מכל הצדדים, אך רק עד החלק של הגרעינים שאותו לא פורסים. תוכלו לשלב את החלק הזה בסלט ירקות רגיל או בכריך.
    מתכון לסלט עוף תאילנדי עם בוטנים
  5. קולפים את הגזרים ופורסים אותם, גם כן עם קולפן ז'וליינים או מנדולינה, לרצועות דקיקות.
  6. את הפלפל האדום, פורסים לרצועות דקיקות באותה הדרך.
  7. מעבירים את כל הירקות לקערה גדולה.
  8. מוסיפים לקערה את רצועות חזה העוף.
  9. מכניסים את כל חומרי הרוטב לתוך קערה, ובעזרת מקצפת או מטחנת ברנר, טוחנים לרוטב חלק. סמיכות הרוטב צריכה להיות כמו של שמנת שעברה ערבוב. באם הוא יוצא סמיך מדי, ניתן להוסיף עוד כפית מים לפי הצורך.
    רוטב חמאת בוטנים על הסלט

להגשה:

עורמים את תערובת הירקות והעוף בצלחת הגשה, יוצקים את הרוטב, ומפזרים בוטנים קצוצים.
כל מה שצריך זה לערבב את הרוטב ולאכול את הסלט

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס