מתכון לסלט שעועית ירוקה ועגבניות צלויות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט שעועית ירוקה ועגבניות צלויות עם פינוקי פקאן סיני ובולגרית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט שעועית ירוקה ועגבניות צלויות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

עם כל הפשטידות והמאפים הנימוחים שמגישים על שולחן חג השבועות חובה לגוון את התפריט עם לפחות סלט אחד, וכמובן רצוי שיהיה זה סלט מעניין וטעים במיוחד אשר לא מוצאים אותו לצד הארוחות השגרתיות ביום יום, ושיזמין את האורחים לחפון ממנו כף גדולה ולהעביר לצלחת.

את כל הרעננות והצבעוניות של האביב אפשר למצוא בסלט שלפניכם: שעועית ירוקה וקריספית אשר נחלטה קצרות והתמזגה לה עם עגבניות צלויות מגירות עסיס, שקדים קלויים, פקאן סיני, פירורי גבינה בולגרית ועוד חומרי גלם משובחים אשר מקנים לו טעם נפלא.

את כל אלה עוטף רוטב קטיפתי ומשגע, ואל תתפלאו אם הקערה של הסלט הזה תהיה הראשונה להתחסל.

תמונה של הסלט בקערה לצד כפות עץ לסלט

מה אנו צריכים עבור כל האושר הזה?

  • 500 גרם שעועית עדינה קפואה
  • 100 גרם עלי בייבי טריים
  • כ- 20 עגבניות שרי מסוג תמר
  • 1 בצל סגול פרוס דק
  • חצי כוס כוסברה קצוצה
  • 100 גרם גבינה בולגרית
  • 100 גרם פקאן סיני
  • 100 גרם שבבי שקד מולבן


לרוטב:

  • 4 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות דבש
  • קורט מלח

תמונה של המרכיבים של הסלט

מכינים:

  1. מרתיחים סיר עם מים ומכבים את האש. ברגע שהמים רותחים מכניסים לתוכם את השעועית וממתינים שלוש דקות.
  2. מעבירים את השעועית לקערה עם מים קרים מאד (רצוי בתוספת קוביות קרח). משרים כחמש דקות ומסננים.
  3. מסדרים את עגבניות השרי על תבנית התנור ואופים במצב גריל בחום גבוה כ – 15 עד 20 דקות עד אשר העגבניות מתחילות להשחים.
    תמונה של עגבניות השרי מסודרות בתבנית לפני הצלייה בתנור
    עגבניות שרי לפני הצלייה בתנור

    תמונה של עגבניות השרי לאחר הצלייה בתנור
    עגבניות שרי לאחר הצלייה בתנור

    תמונה נוספת מזווית אחרת של עגבניות השרי לאחר הצלייה בתנור
    והנה עוד פוזה מגרה שלהן

  4. מעבירים את השעועית המסוננת ואת העגבניות הצלויות לקערה גדולה.
  5. מוסיפים את הבצל הסגול הפרוס ואת הכוסברה הקצוצה לקערה ומערבבים את כל החומרים (בידיים, כמובן שבידיים…)
    את הסלט ניתן לשמור בקערה בשלב הזה תחת ניילון נצמד עד לסמוך להגשה.
    תמונה של השעועית במסננת
  6. מכניסים את כל חומרי הרוטב לצנצנת קטנה ומנערים היטב. את הצנצנת הזו שומרים עד להגשה ורק ממש לפניה יוצקים את הרוטב על הסלט.
  7. קולים מעט את השקדים (במחבת עם תרסיס שמן) ומוסיפים לקערה. (אפשר להכין זאת מראש).
  8. קוצצים את הפקאן הסיני גס בסכין ומוסיפים גם אותו לקערה.
  9. יוצקים את הרוטב על הסלט ומפוררים מעל את הגבינה הבולגרית.

תמונה של הסלט בצלחת אישית

הילדים האישיים שלי הכריזו שזה הסלט הטעים ביותר שהם אי פעם אכלו (ותאמינו לי שהם אכלו…)

אשמח שגם אתם תכינו ותעדכנו אותי איך יצא.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס