מתכון לסלט פרפרי פסטה ניסואז - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט פרפרי פסטה ניסואז

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט פסטה וטונה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 4-5

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

לקראת האביב, סלט הניסואז הנוסטלגי והמוכר לנו משנות ה-80 העליזות מקבל שידרוג של פרפרי פסטה צבעוניים, והופך לארוחה שלמה שאפשר לאכול בבית או לקחת איתנו לחיק הטבע ולאכול בהנאה במזג האוויר המתחמם.

מכינים את כל המרכיבים מראש בבית, ולוקחים בקופסאות שמאחדים לתוך קערה במקום, או שמערבבים מראש ורק את הרוטב יוצקים על הסלט ממש לפני הארוחה.

מה שלא תחליטו, מדובר בסלט עשיר ומלא טעמים שפשוט אידיאלי לאכול עם משפחה ו/או חברים בפיקניק ספונטני ובהכנה סופר מהירה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור הסלט:

200 גרם פסטה צבעונית בצורת פרפרים
2 תפוחי אדמה
1 קופסה של טונה משומרת
2 כוסות שעועית ירוקה קפואה
1 כוס עגבניות שרי
2 ביצים
10 זיתים שחורים

לרוטב:

2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בן יין
1 כפית גדושה חרדל
1 כף דבש

מכינים את הסלט:

  1. מבשלים את הפסטה עד לריכוך ומסננים.
  2. מבשלים את תפוחי האדמה עד לריכוך, קולפים וחותכים לקוביות.
  3. מסננים את הטונה מהמים או השמן.
  4. את השעועית מניחים בקערה ויוצקים עליה מים רותחים. משרים 5 דקות ומסננים.
  5. שוטפים את עגבניות השרי, וחותכים לרבעים.
  6. מבשלים את הביצים במשך 10 דקות לקבלת ביצים קשות, וחותכים לקוביות.
  7. מגלענים את הזיתים וחותכים לקוביות.
  8. מכניסים את כל המרכיבים לקערה גדולה.

מכינים את הרוטב:

  1. מכניסים את כל החומרים לצנצנת זכוכית קטנה ומנערים היטב.
  2. יוצקים את הרוטב על קערת הפסטה והירקות, ומערבבים.


 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס