מתכון לסלט פסטה קר לפיקניק של כיף, קל ופשוט - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט פסטה לפיקניק של כיף, בטבע או על הכורסא בבית

תמונה גרסת הדפסה

מתכון קל ופשוט לסלט פסטה קר

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 5+

פעילות "סופר שף" של התכנית "משחקי השף" תופסת תאוצה, ובאתר "רשת" כבר תוכלו למצוא מתכונים רבים שהעלו הגולשים במסגרת המשימות השונות בתחרות.

להזכירכם, מדי שבוע עולה אתגר שבועי חדש לדף הפעילות, והמעוניינים להשתתף מוזמנים להעלות מתכון מקורי הכולל בין השאר את חמשת המרכיבים הללו ולנסות לזכות בפרסים שווים: בכל שבוע יוגרל פרס של 1000 ₪ כאשר הפרס הגדול הוא – קניות לשנה!

כמדי שבוע, נרתמת גם אני למשימה הכייפית הזו, ומזדרזת להעלות את הרעיון/מתכון שלי לאתגר. והפעם – ארוחת פיקניק!

המרכיבים: פסטה, מיונז, אפונה עדינה, גרגירי תירס ועגבניה.

תמונה של המצרכים להכנת המתכון

המחשבה המיידית שעלתה בראשי כשראיתי את המרכיבים הללו היתה של סלט פסטה. הרי מה יותר פיקניק מסלט פסטה המכיל כל טוב? מוכן מראש, טעים גם כשהוא קר, ומהווה תוספת נפלאה לכל מה שיישב לצידו על הצלחת, החל מבשרים על האש וכלה בפשטידות.

ובכלל, מי אמר שפיקניק חייבים לעשות רק בטבע? מה דעתכם להיות ספונטניים ולהכין באחד הימים את הסלט הצבעוני והטעים הזה לארוחת ערב קצת שונה? לפרוש שמיכה על הרצפה ולעשות פיקניק כייפי בבית עם הילדים או בלעדיהם, ועם או בלי משהו ליד. עושר המרכיבים של המנה הזו הופך אותה לארוחה בפני עצמה, כיף זה בטוח הולך להיות!

תמונה של סלט פסטה בקערת פיירקס


החומרים:

  • 1 חב' פסטה צבעונית מסולסלת
  • 1 קופסת גרגירי תירס
  • 1 כוס אפונה עדינה קפואה
  • 10 עגבניות שרי תמר שטופות וחצויות
  • 20 זיתים שחורים מגולענים (עדיף קלמטה)
  • עלי בזיליקום טרי
  • 1/3 כוס ממרח מיונז
  • 1 כף גדושה ממרח עגבניות מיובשות
  • מעט שמן זית לטיגון
  • מלח

 

אופן ההכנה:

  1. מרתיחים את הפסטה לפי הוראות היצרן, מסננים, שוטפים ומניחים בקערה גדולה.
  2. מחממים מעט שמן זית במחבת עמוקה ומטגנים קלות את העגבניות החצויות. מוסיפים את הזיתים ועלי הבזיליקום הטריים ומקפיצים יחד כדקה.
  3. מסננים את התירס מהנוזלים ומוסיפים יחד עם האפונה למחבת. מטגנים יחד מספר דקות עד להפשרת וריכוך האפונה. מסירים מן האש ומוסיפים לפסטה שבקערה.
  4. מוסיפים את המיונז, העגבניות המיובשות והמלח, ומערבבים.

תמונה של הקפצת הירקות במחבת

 

זה הכל! הסלט שלנו מוכן, עכשיו אפשר להתחיל את הפיקניק.
ואם גם לכם יש רעיון לארוחת פיקניק ממוצרי השבוע, אתם מוזמנים להיכנס למתחם סופר שף ולהשתתף בפעילות.

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס