סלט פסטה טריקולור בנוסח קפרזה
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט פסטה טריקולור בנוסח קפרזה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט פסטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

איזה כיף זה סלט פסטה! אפשר לשמור ממנו קופסא גדולה במקרר ולקחת לעבודה, לטיולים בחיק הטבע, לנשנוש קל בין הארוחות וכמובן גם להגיש לאורחים בקערה חגיגית ויפה.

הפעם סלטנו יהיה לא רק יפה וטעים אלא גם ממש קל להכנה, כשטעמו אפילו משתבח לאחר יום או יומיים כשכל הטעמים נספגים ומתאחדים זה בזה.

סלט קפרזה הוא בעיקרון שילוב בין עגבניות, גבינת מוצרלה, עלי בזיליקום טריים ושמן זית, אך הפעם נוסיף להם גם פסטה צבעונית, ונמיר את גבינת המוצרלה בכדורי פטה רכים ונימוחים, כאלה שקונים מוכנים בקופסאות קטנות בסופר, כשכמובן אם אתם ממש מאוהבים במרקם הצמיגי של המוצרלה, לא נגיד לכם לא...

אז מה צריך שיהיה בבית?

500 גרם פסטה צבעונית מכל צורה
כ-30 עגבניות שרי
1 חבילת עלי בזיליקום טריים
2 שיני שום כתושות
100 גרם אגוזי מלך קלופים
1 קופסא כדורי פטה בשמן זית
רבע כוס שמן זית
מלח

מכינים:

  1. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות שעל גבי השקית. שוטפים ומסננים.
  2. מניחים את הפסטה המבושלת והמסוננת בקערה גדולה.
  3. שוטפים את עגבניות השרי וחוצים אותן.
  4. מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים.
  5. קוצצים בצורה גסה את אגוזי המלך.
  6. יוצקים את שמן הזית לתוך מחבת, ומחממים מעט.
  7. מכניסים למחבת את עגבניות השרי, עלי הבזיליקום והשום הכתוש, ומטגנים תוך ערבוב, רק עד שהעגבניות מתחילות להיצרב. משהו כמו 30 או 40 שניות בלבד.
  8. מכבים את האש ויוצקים את תכולת המחבת לקערת הפסטה.
  9. ממליחים ומערבבים.
  10. באותה המחבת קולים מספר שניות את האגוזים.
  11. מוסיפים גם אותם לקערה.
  12. מערבבים ומעבירים לכלי איחסון או לקערת הגשה.
  13. מסננים את השמן מכדורי הפטה, ולפני ההגשה מפזרים מעל הסלט את הכדורים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס