סלט אישי: מתכון לסלט פסטה בצנצנות אישיות - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט פסטה בצנצנות אישיות

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט פסטה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: סלט משפחתי

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

חול המועד סוכות הוא זמן נפלא לפיקניקים ולבילוי משפחתי מחוץ לבית, וכשאתם מכינים את הצידה לדרך אל תשכחו להכניס לתיק גם סלט פסטה קל להכנה וטעים במיוחד שיקצור מחמאות לא רק בשל צבעוניותו העליזה, אלא גם בזכות צורת ההגשה שלו, שכן כל אחד מהסועדים יקבל אותו בתוך צנצנת אישית כייפית ומגניבה במיוחד.

כן, כן... במקום לקחת קערה ענקית של סלט, פשוט ממלאים כבר בבית מראש צנצנות קטנות וחמודות בסלט המוכן, וברגע האמת, מגישים לכל סועד צנצנת כזו שתמנע את ההתנפלות על הצלחת המרכזית, ותוודא שכולם יקבלו את אותה הכמות בדיוק.

הסלט הבסיסי מורכב משלושה מרכיבים פשוטים בלבד, אבל את התוספות לסלט כגון הקרוטונים והרוטב, ואפילו את הסרדינים שהמנה הזו כוללת, לוקחים בנפרד וכל אחד מוסיף לעצמו ממש לפני האכילה, לפי טעמו האישי, ולשמירה מקסימלית של פריכות וטריות.

הרוטב הנהדר והתוספות ישלימו את הסלט, ויהפכו אותו לנזלל במיוחד.

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור הסלט הבסיסי:

1 חבילה פסטה צבעונית מכל סוג
2 כוסות עגבניות שרי
1 כוס זיתים שחורים מגולענים מסוג קלמט

לרוטב וינגרט:

1 כף חרדל דיז'ון
1 כפית דבש
1 שן שום כתושה
1/4 כוס שמן קנולה
1/4 כוס חומץ טבעי
1/4 כפית מלח

תוספות:

שקית קרוטונים
2 קופסאות סרדינים

מכינים את הסלט:

  1. מרתיחים ומסננים את הפסטה לפי ההוראות, ומעבירים לקערה גדולה.
  2. שוטפים את עגבניות השרי וחותכים אותן לרבעים. מעבירים לקערה.
  3. מכניסים לקערה את הזיתים השחורים.
  4. מערבבים ומעבירים לצנצנות אישיות.

מכינים את הרוטב:

מכניסים את כל המרכיבים לצנצנת זכוכית קטנה, ומנערים היטב.

בהגשה:

כל סועד מקבל צנצנת אישית, מוסיף לעצמו סרדין, רוטב וקרוטונים, מערבב ואוכל.

 

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס