מתכון סלט פומלית ואטריות אורז ברוטב אסייתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט פומלית ואטריות אורז ברוטב אסיאתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון סלט אסייתי עם פומלית

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 5-6

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

נהוג לחשוב כי עידן הסלטים הקלילים והמרעננים נעצר עם בוא החורף, אבל נהפוך הוא. עכשיו זו העונה שאפשר לשלב בתוכם גם פירות הדר שיעניקו להם ניחוחות של גשם ויתבלו אותם בטעמים חמצמצים שמשתלבים נהדר עם שאר המרכיבים.

הבעיה עם להכין סלט לארוחה היא תמיד הקטע של החיתוך, כי כשרעבים אז תמיד יותר קל להיכנע לעצלות ולארגן איזה שתי פרוסות של לחם עם גבינה מאשר להתחיל לחתוך ולערבב ירקות.

הפתרון המושלם מגיע ארוז למשעי עם גזר ופפאיה החתוכים לגפרורים דקיקים, בסגנון תאילנדי, כך שכל שנותר הוא להוסיף להם את התוספות הרצויות ולערבב אותם עם רוטב אסיאתי, שגם במקרה הזה מגיע כחלק מסדרת הרטבים החדשה של מותג שופרסל, ובחמש דקות הסלט מוכן!

יותר קל מזה? באמת שכבר אין.

אז מה צריך שיהיה בבית?

לקט בסגנון תאילנדי שופרסל
100 גרם אטריות אורז
1 פומלית
50 גרם בוטנים קלופים קלויים מומלחים
1/2 כוס כוסברה קצוצה
1/2 כוס בצל ירוק קצוץ
3/4 כוס רוטב לסלט אסיאתי שופרסל

מכינים:

  1. מרוקנים את לקט הירקות לתוך קערה גדולה.
  2. מבשלים את אטריות האורז בסיר מים עד לריכוך, מסננים, קוצצים בסכין ומעבירים לקערה.
  3. קולפים את הפומלית, מפלטים את פרוסות הפומלית מהקליפה הדקה, חותכים לקוביות ומוסיפים לקערה.
  4. מוסיפים את הכוסברה והבצל הקצוץ.
  5. קוצצים גס את הבוטנים ומוסיפים.
  6. יוצקים את הרוטב האסיאתי, מערבבים ומגישים.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס