דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט עלי בייבי מפונק עם פיצוחים, תותים ורוטב שומשום עדין

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט עלי בייבי מפונק עם פיצוחים, תותים ורוטב שומשום עדין

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

כל שולחן חג זקוק גם לסלט מרענן שיוסיף צבע וטעם לשאר המנות, והפעם נכין אחד כזה מפונק ומלא בכל טוב, שהיחס בין איך שהוא נראה לקלות ההכנה שלו כל כך הפוך, שפשוט מצחיק אפילו לקרוא לזה מתכון.

אל תשמרו אותו רק לחגים כי הסלט הנהדר יעמוד בפני עצמו כמנה טעימה שאפשר להכין ולאכול כארוחת ביניים קלה, או לצד כל ארוחה ביום שתבחרו. פשוט מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה, יוצקים רוטב שומשום נהדר שמכינים ברגע, וזהו. הוא כבר מוכן, וכל כולו עושר של צבעים וטעמים.

במידה ורוצים להכין מראש, מערבבים את עלי הבייבי ומניחים בקערה עטופה בניילון נצמד, את התוספות שומרים בקעריות סגורות, ואת הרוטב בצנצנת, וברגע האחרון מוסיפים הכל לקערת העלים, מערבבים, ומגישים.

תמונה של הסלט מוגש בקערה


אז מה בעצם צריך שיהיה בבית?

  • 100 גרם עלי בייבי שטופים
  • 200 גרם עלי תרד בייבי שטופים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • 100 גרם אגוזי קשיו קלויים מומלחים
  • 100 גרם חמוציות
  • 8 תותי שדה
  • מעט שמן לטיגון הפיצוחים


לרוטב:

  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 1 כף דבש
  • 1 כפית סוכר חום
  • 3 טיפות שמן שומשום
  • 3 כפות שומשום בהיר קלוי מעט במחבת
  • 1/4 כפית מלח

תמונה של המצרכים להכנת הסלט


אופן ההכנה:

  1. מכניסים את עלי הבייבי לקערה גדולה.
  2. במעט שמן קולים את שני סוגי האגוזים עד להזהבה קלה.
  3. את התותים שוטפים ופורסים.
  4. את כל חומרי הרוטב מכניסים לתוך צנצנת ומנערים היטב.
  5. מכניסים את כל החומרים ואת הרוטב לקערה ומערבבים היטב, אך בזהירות כדי לא לשבור את התותים, בכפות הידיים.
  6. מעבירים לכלי הגשה לסלט, ומגישים.

תמונה של הסלט בקערה לצד כפות עץ

אוי, זה כל כך טעים!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס