דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט עלים ירוקים עם פטריות מוקפצות כמו במסעדה

תמונה גרסת הדפסה

סלט ירוקים עם פטריות מוקפצות וטופו כמו במסעדה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 3

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

מכירים את הסלט הזה שאתם אוכלים במסעדה? זה שמגיע עם המון עלים וירקות, בתוספת של ערימת פטריות מוקפצות נהדרות ורוטב מושלם, שתמיד הבטחתם לעצמכם להכין גם בבית, אבל בבוא הרגע החלטתם שזה בטח יותר מדי עבודה, ושוב חתכתם עגבנייה ומלפפון לארוחת ערב?

אז רגע לפני שמסתיים חודש החזרה לשגרה מהחגים, הרי לפניכם הזדמנות מצוינת להתנסות ולראות שבאמת, אבל באמת הסלט הזה לא מסובך להכנה יותר מסלט ירקות קצוץ פשוט, ויותר מכך, בעזרת לקט ירקות מוכן, גם אין צורך להצטייד באין סוף מרכיבים שמשתמשים רק בחלקם בסופו של דבר.

כדי שהסלט הזה יהפוך לארוחה מלאה של ממש, אנו נעשיר אותו גם בתוספת של פרוסות טופו צלויות, שגם יעניקו לו מראה מסעדה קלאסי, ויוסיפו לו טעם וערכים תזונתיים.

סלט בצלחת הגשה

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור הסלט:

1 לקט לסלט בסגנון איטלקי
1 חבילת פטריות שמפניון
1 חבילת פטריות מיני פורטבלו
1 חבילת פטריות שימגי 
1 שן שום כתושה
1/2 בצל יבש פרוס לרצועות
2 מקלות סלרי חתוכות לקוביות
כוס עגבניות שרי חצויות
1 כף שמן זית

עבור פרוסות הטופו הצלויות:

200 גרם טופו בתוספת סידן
1 כף שמן זית

עבור הרוטב:

2 כפות שמן זית
2 כפות חומץ בלסמי
1 כף סילאן
1/2 כפית שמן שומשום
1/4 כפית מלח

מרכיבים לסלט על השיש

מכינים את הסלט:

  1. שוטפים ומייבשים את פטריות השמפניון והפורטבלו, חותכים את קצוות רגלי הפטריות ופורסים.
  2. לפטריות השימגי חותכים את הבסיס המאחד אותן, שוטפים ומייבשים.
  3. מחממים כף שמן זית, מערבבים בתוכה את השום ומוסיפים את כל הפטריות.
  4. מקפיצים תוך כדי ערבוב עד שהפטריות מתרככות, ומסננים מהנוזלים.
  5. מכניסים את כל הירקות, הטריים והמוקפצים, לתוך קערה גדולה, ומערבבים.
    פטריות חתוכות
  6. מערבבים את כל חומרי הרוטב ויוצקים על הירקות.
  7. מערבבים הכל יחד ומניחים בצלחת הגשה.
  8. פורסים את הטופו לפרוסות בעובי של חצי ס"מ.
  9. מחממים כף שמן זית במחבת פסים (אפשר גם במחבת רגילה) וצולים את הטופו משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  10. מסדרים יפה על הסלט, ומגישים.

סלט על כלי הגשה וטופו ליד

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

סובלת מנשירה? תאכלי משהו

או: עוד סיבה לא לעשות דיאטה קיצונית

חוסרים תזונתיים הם אחת הסיבות לנשירת שיער. אז מה שווה אם ירדת בזמן קצר עשרה קילו אם זה בא גם עם הידלדלות השיער? בנוסף יש להקפיד על צריכה מספקת של חלבון.

והרי הודעה: מותר להשתמש בקונדישנר!

בניגוד לשמועות, זה לגמרי בסדר להשתמש במרכך

רק לא למרוח אותו על השורשים של השיער ובטח שלא על הקרקפת. ההמלצה היא להתחיל מהנחה על הקצוות ולטפס עם החומר כלפי מעלה עד 2-3 ס"מ לפני השורשים.