דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט עגבניות שרי צבעוני עם קרעים קראנצ'יים של פיתה זעתר

תמונה גרסת הדפסה

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 2

מאת: דפני פתיחה

הקיץ הוא עונתם היפה של הסלטים, שהרי הם כה קרירים ומרעננים, אינם מעמיסים על הגוף בימים שגם כך חמים ומייגעים, ואני חושבת שרבים יסכימו שאין כיף גדול מלהכין סלט גדול ומושקע שמורכב משפע הירקות הטריים שארצנו מבורכת בהם, וליהנות מארוחה מלאה ומשביעה.

הפעם נכין סלט צבעוני ומעניין המורכב מעגבניות שרי בשני צבעים, וקרעים של פיתה שתשודרג עם תוספת הגונה של שמן זית וזעתר, ותישלח לכמה דקות להזהבה תחת הגריל, שם היא תהפוך לקראנצ'ית וטעימה במיוחד.

לאחר שתתווסף לקערת הירקות, יספגו קרעי הפיתה את הנוזלים הטעימים של הרוטב, וכל ביס מהמנה הזו יהפוך לחגיגה של טעמים ומרקמים, שפשוט תענוג לאכול בכל מצב, בבית, בעבודה או בשפת הים.

אז מה צריך?

200 גרם עגבניות שרי אדומות
200 גרם עגבניות שרי צהובות
1 פיתה
מיץ מ-1 לימון
5-6 עלי בזיליקום
שמן זית
זעתר
מלח

מכינים בקלי קלות:

שוטפים היטב את עגבניות השרי, חותכים לחצאים ומעבירים לקערה.

חותכים את הפיתה מהשוליים, ופותחים אותה, כך שמתקבלים שני חלקי פיתה פתוחים.

מניחים את הפיתות עם הצד החיצוני שלהן על תבנית שמרופדת בנייר אפייה, ומזליפים בנדיבות שמן זית.

בוזקים זעתר כך שיכסה את כל פני הפיתה.

מכניסים לתנור ואופים במצב גריל, בחום של 200 מעלות, כעשר דקות עד שהפיתות מזהיבות.

מוסיפים לקערה עם העגבניות את עלי הבזיליקום, את מיץ הלימון, 2 כפות שמן זית, כף זעתר ומתבלים במלח.

קורעים בידיים את הפיתה לחתיכות גדולות, מוסיפים לקערה, ומערבבים את הכל יחד.

מחכים חמש דקות שהנוזלים ייספגו בפיתה ומגישים.

באם רוצים להכין את הסלט לשלב מאוחר יותר, ניתן לשמור את הפיתה האפויה בשקית אטומה, ולהוסיף אותה ממש לפני ההגשה.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס