סלט קינואה מרענן עם קוביות זוקיני - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט מרענן עם קוביות זוקיני וקינואה

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט קינואה וזוקיני

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: 5-6 מנות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

השילוב של חם וקר בסלטים אהוב עלי במיוחד ומתאים מאד לעונת החורף שבה קצת פחות מתחשק לאכול סלטים קרים מירקות חיים בלבד, אך בכל זאת חשוב להכניס אותם לתפריט היומי, ולא לוותר עליהם.

הסלט שלפניכם הוא מעולה לסידור הזה, ואפשר להתייחס אליו ממש כאל ארוחה צמחונית שלמה ובריאה הכוללת קוביות קטנות וטעימות של זוקיני שהוקפצו במעט שמן זית, לקט ירקות איטלקי שכל מה שצריך הוא לפתוח את האריזה ולהכניס לקערה, קינואה מבושלת ורכה, ולאיחוד כל הטוב הזה - רוטב קיסר שמגיע כבר מוכן היישר מסדרת הרטבים החדשה של מותג שופרסל.

כמו תמיד, אני אוהבת קיצורי דרך ודואגת לבשל כמות גדולה של קינואה ולהקפיא במנות קצובות בשקיות, כך שבכל רגע נתון אני יכולה לשלוף שקית, להפשיר אותה מספר שניות, ולהוסיף אותה לסלט.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

3 יח' זוקיני
1 כוס קינואה אורגנית (לפני בישול)
1.5 כוסות מים
1 לקט בסגנון איטלקי שופרסל
10 עלי בזיליקום
1 כף לימון סחוט
בקבוק רוטב לסלט קיסר שופרסל
מעט שמן זית
מלח

מכינים:

  1. חותכים את הזוקיני לקוביות קטנות.
  2. מחממים את השמן ומקפיצים קלות את קוביות הזוקיני עד שהן מתרככות מעט (לא לרכך יותר מדי אלא כן להשאיר קצת אל דנטה)
  3. מכניסים את הקינואה לסיר ביחד עם המים ומביאים לרתיחה.
  4. מכסים במכסה ומבשלים כ-15 דקות עד לריכוך.
  5. מכבים את האש, מערבבים בעזרת מזלג ומשאירים תחת המכסה עוד 5 דקות.

הרכבת הסלט:

  1. מעבירים את הלקט האיטלקי לקערה גדולה, מוסיפים את קוביות הקישואים המוקפצות, את הקינואה ואת עלי הבזיליקום.
  2. מתבלים במלח ולימון, מוסיפים את רוטב הקיסר, ומערבבים.

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס