מתכון לסלט ירוק וחגיגי במיוחד עם תפוחים ותאנים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט ירוק וחגיגי במיוחד עם תפוחים ותאנים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט ירוק עם תפוחים ותאנים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד 10 דקות
  • מספר מנות: 5+

בשולחן החג חובה שיהיה לפחות סלט אחד שיוסיף צבע לשולחן ורעננות לצלחת העמוסה במטעמים. הפעם נשלב בסלט הירוק שלנו גם את התפוח בדבש שהם מסמלי ראש השנה, וגם תאנים טריות שופעות עסיס שנמצאות כעת בשפע על המדפים. נשדרג עם עוד קצת דברים טובים, ונהפוך אותו למנה נהדרת בפני עצמה.

את הסלט רצוי להגיש בקערה גדולה במרכז השולחן או להניח בקערות קטנות ואישיות לצד כל סועד, דבר שישדרג את מראה השולחן, ויבטיח שכולם יצליחו לטעום ממנו.

ניתן לבחור עבור המנה הזו בכל סוג של חסה ועלים ירוקים שרוצים ו/או מוצאים, ולאו דווקא להיצמד לבחירה שלי, והוא יהיה יפה וטעים באותה המידה. כמו כן ניתן להכין את הקערה עם העלים מראש, את התוספות ואת הרוטב לשמור בצנצנות נפרדות וסגורות (למעט התפוח שאותו רצוי לחתוך ברגע האחרון לבל ישחיר) ולאחד הכל יחד ממש לפני ההגשה.

תמונה של הסלט מלמעלה מוגש בקערה גדולה ובקערית קטנה

אז מה צריך בשביל כל העונג הזה?

  • 300 גרם חסה אייסברג שטופה
  • 200 גרם חסה סלנובה שטופה
  • 200 גרם לקט עלי בייבי שטופים
  • 100 גרם פקאן סיני
  • 100 גרם חמוציות
  • כוס פלחי תפוחי עץ שטופים
  • 2 כוסות תאנים חתוכים לרבעים


לרוטב:

  • 1/4 כוס תרכיז סיידר
  • 3 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • מעט מלח

תמונה של המרכיבים של הסלט

מכינים בקלי קלות:

  1. מערבבים את כל סוגי החסות והעלים ומניחים בקערה.
  2. מוסיפים לקערה את התוספות: הפקאן הסיני, החמוציות, פלחי התפוחים, ורבעי התאנים.
  3. מערבבים קלות בידיים.
  4. מכניסים את חומרי הרוטב לצנצנת קטנה ומנערים אותה היטב.
  5. יוצקים על הסלט, מערבבים שוב, ומגישים.

תמונה של הסלט מוגש בקערה גדולה ובשתי קעריות קטנות

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס