מתכון לסלט חם/קר עם עלי קייל ורצועות שייטל מוקפצות ברוטב אסיאתי - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט חם/קר עם עלי קייל ורצועות שייטל מוקפצות ברוטב אסיאתי

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט חם/קר עם עלי קייל ורצועות שייטל מוקפצות ברוטב אסיאתי

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד חצי שעה
  • מספר מנות: 3-4

מזג האוויר ההפכפך בתקופה זו של השנה גורם ללבטים לא מעטים. החל מסוג הלבוש שכדאי לצאת איתו מהבית בהתחשב בזה שיוצאים בבוקר בכפור עז, ממשיכים לצהרים עם מזגן במשרד, והמשך במה נבשל היום שיתאים בול למזג האוויר. כי הרי המרק שכל כך חימם אותנו אתמול, יהיה בלתי נסבל בחום של היום והסלט שלקחנו לעבודה עם המון כוונות טובות, התחלף עם הטיפה הראשונה של הגשם בתבשיל מהביל מהמסעדה למטה.

מה שלא יהיה, לאכול צריך, ובדיוק בשביל ימים כאלה שלא יודעים אם קר או חם בהם, נולדה המנה הנהדרת שאגיש כאן היום. מדובר בסלט שהוא בעצם ארוחה שלמה. מלא בכל טוב הכולל בתוכו ירקות טריים וגם מוקפצים, כשמוסיפים טעם והמון בריאות גם עלי הקייל שנכנסו מאד חזק לטרנד הבריאותי לאחרונה.

הקייל – כרוב על בשמו הנוסף, הוא זן של כרוב העשיר מאד בוויטמינים וטעים לאכילה טרי, מוקפץ או מבושל, ואשר משתלב מצוין עם גוונים רבים ושונים של טעמים. לירקות הללו הוספתי רצועות של בשר שייטל מוקפצים, ואת הכל סגר רוטב נפלא שמכינים בחצי שניה. קצת בוטנים קצוצים למעלה השלימו את המלאכה, והנה קיבלנו מנה נהדרת שתהווה ארוחת צהריים נפלאה, או ארוחת ערב קצת שונה, ולא משנה מה מזג האוויר.

תמונה של הסלט מוגש בקערה


החומרים: (לכ-4 מנות גדולות ומשביעות)

  • 250 גרם חסה ערבית שטופה לאכילה
  • 1 חבילת עלי קייל
  • 120 גרם עלי קייל בייבי שטופים
  • 1 יח' נבטי ברוקולי
  • 1 סלסילת עגבניות שרי
  • 1 יח' פטריות שמפיניון
  • 1 יח' פטריות שיטאקי
  • 1 יח' פטריות יער
  • 1 בצל סגול חתוך לפרוסות דקות
  • 4 פרוסות בשר שייטל פרוסות כמו לשניצל
  • מעט שמן זית לטיגון
  • בוטנים קלופים קלויים קצוצים


החומרים לרוטב:

  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפיות שמן שומשום
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 שיני שום כתוש
  • 2 כפות סילאן

אופן ההכנה:

להכנה קלה ומהירה רצוי להכין את כל המוצרים בצורה כזו ואז להמשיך בשלב הבא:

  1. את החסה חותכים לרצועות גסות.
  2. את עלי הקייל הגדולים שוטפים ומסירים מהם את הגבעול הלבן החוצה אותם, ולאחר מכן קוצצים אותם בסכין. (ראו תמונה למטה)
  3. את נבטי הברוקולי שוטפים ומייבשים
  4. את עגבניות השרי שוטפים וחוצים לשניים.
  5. את הפטריות שוטפים, מסירים את רגלי פטריות השמפיניון והשיטאקי וחותכים לרצועות.
  6. מייבשים את הפטריות במגבת עד כמה שניתן.
  7. את בשר השייטל חותכים לרצועות.
  8. את הבוטנים קוצצים גס בסכין.
    קולאז' תמונות של חיתוך הקייל לסלט
  9. במחבת מחממים מעט שמן זית ומקפיצים את עלי הקייל יחד עם עלי הבייבי קייל  ונבטי הברוקולי למספר שניות עד שהם מאבדים את נפחם ומשנים את צבעם לירוק כהה. מסירים מהמחבת ומניחים בצד.
  10. באותו השמן מקפיצים יחד את כל סוגי הפטריות למספר דקות עד שהן משנות את צבען וצורתן. מניחים בצד.
  11. לשמן מוסיפים את רצועות השייטל וגם אותן מקפיצים מספר דקות עד שהבשר משנה את צבעו ובבדיקה של חתך סכין הוא נראה מבושל.
    קולאז' תמונות של שלבי הכנת הסלט
  12. בצלחות אישיות עורמים ערימה קטנה מהחסה הערבית, מעליה מניחים תלולית קטנה של עלי קייל מוקפצים, מעליהם מניחים את עגבניות השרי החתוכות ומספר עיגולי בצל סגול, מעליהם את הפטריות, ובסופו הפירמידה הזו את נתחי השייטל המוקפצים.
  13. מעל הכל מפזרים בוטנים קלויים קצוצים.
  14. מעבירים את כל חומרי הרוטב לצנצנת קטנה, מנערים היטב ויוצקים את הרוטב על הסלטים שבצלחות, בצורה שווה.
    תמונה של הסלט בקערה

גם יפה, גם בריא וגם סופר טעים. רוצו להכין!

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס