סלט חסה עם תותים תפוחים ושקדים - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סלט אביבי ירוק עם תותים תפוחים ושקדים

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסלט חסה עם תותים תפוחים ושקדים

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 10 דקות
  • מספר מנות: קערת סלט משפחתית

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

הימים האביביים והחמימים כבר גורמים לגוף שלנו לדרוש מאכלים קצת יותר קלילים ומרעננים, ואם ניקח בחשבון שחג הפסח כבר מתקרב אלינו בצעדי ענק, עכשיו זה בדיוק הזמן לסלט צבעוני ומשמח במיוחד, שיהיה יופי של תוספת לכל ארוחה, ויתאים מאד גם לארוחת החג.

ומה בסלט הזה? באמת מכל טוב: חסות טריות ופריכות, מקלוני ירקות שורש נהדרים, תותים, פרוסות דקיקות של תפוחי עץ ושקדים קלויים, כשאת הכל עוטף רוטב ויניגרט הדרים חמצמץ, שמאחד את כל הטעמים.

מערבבים יחד את כל מרכיבי הסלט, יוצקים את הרוטב ומגישים. פשוט, קל, חגיגי וסופר טעים.

אז מה צריך שיהיה לנו בבית?

לסלט:

1 חסה סלנובה בהירה
1 חסה סלנובה כהה
1 חסה רומית
1 לקט (120 גרם) עלי בייבי שטופים
1 לקט הכפר (סלק גזר וקולורבי חתוכים ושטופים)
10 תותי שדה
1 תפוח עץ
100 גרם שקדים מולבנים משובבים
1 כפית שמן

לרוטב ויניגרט הדרים:

1/4 כוס שמן זית
1/4 כוס חומץ
1/4 כוס מיץ תפוזים טרי
1/4 כוס מיץ לימון
1 כף דבש
1 כפית חרדל
1/4 כפית מלח

מכינים:

  1. שוטפים את החסות, מייבשים וחותכים לרצועות דקות. מעבירים לקערה גדולה.
  2. מוסיפים לקערה את עלי הבייבי ואת לקט ירקות השורש החתוכים.
  3. שוטפים את תותי השדה, מסירים את העלה, ופורסים. מוסיפים לקערה.
  4. שוטפים את תפוחי העץ ופורסים (עם הקליפה) לפרוסות דקות.
  5. מחממים את השמן במחבת קטנה וקולים את השקדים מספר שניות עד להזהבה קלה. מניחים בצד.
  6. שמים את כל מרכיבי הרוטב בצנצנת, סוגרים ומנערים היטב.
  7. יוצקים את הרוטב על הסלט, ומערבבים.
  8. מעבירים לכלי הגשה ומפזרים את השקדים הקלויים מעל.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס