קינוח לראש השנה: סירות קדאיף במילוי קרם ווניל ובעיטור גרגרי רימון - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סירות קדאיף במילוי קרם ווניל ובעיטור גרגרי רימון

תמונה גרסת הדפסה

קינוח לראש השנה - שערות קדאיף עם קרם וניל

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 15 דקות
  • מספר מנות: 12 יחידות

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

החג הזה אתם מוזמנים להפתיע עם קינוח אישי מרשים שמכינים בקלי קלות משערות קדאיף. סוג של סירות קטנות שממלאים בקרם וניל ומעטרים בגרגרי רימון, ומהדברים שנראים כל כך מרשימים ויחד עם זאת קלים להכנה באופן מוגזם ממש.

שערות קדאיף ניתן להשיג היום בכל סופר ואין צורך לרוץ כמו פעם לשווקים כדי לאתר כאלה. פשוט שולפים אותם מהמקפיא, מפשירים, ומעצבים איתם איזו צורה שרוצים, כשבמקרה שלפנינו, פשוט מרפדים תבניות מאפינס קטנות, ואופים עד להזהבה.

אפשר להכין מראש ולהקפיא, להגיש על צלחת או בתוך כוסיות פלסטיק חמודות כמו בתמונה, שמצאתי בחנות של חד פעמי בשני גרוש וחצי, אבל מה שבטוח, המחמאות לא יאחרו להגיע!

הקינוח הקליל יתאים גם לסיום של ארוחת חג כבדה, כשאם תרצו תוכלו להמיר אותו גם בגרסת פרווה.

אז מה צריך שיהיה בבית?

עבור סירות הקדאיף:

200 גרם שערות קדאיף
50 גרם חמאה (לפרווה – מחמאה)
250 מ"ל שמנת מתוקה (לפרווה – שמנת צמחית)
1 שקית (80 גרם) פודינג וניל
1/2 כוס חלב (לפרווה – קרם קוקוס)

עבור סירופ הדבש

1/2 כוס סוכר
1/4 כוס דבש
1/2 כוס מים
1 כפית תמצית וניל

לקישוט:

מעט גרגרי רימון

מכינים את סירות הקדאיף:

  1. מפשירים את הקדאיף ומניחים אותו בקערה.
  2. ממיסים את החמאה ומערבבים עם הקדאיף.
  3. מרפדים תבניות מאפינס בקדאיף כולל התחתית והשוליים כך שתיווצר צורה של סירה קטנה.
  4. מכניסים לתנור ואופים בחום של 180 מעלות במשך כחצי שעה עד להזהבה.
  5. מצננים.

מכינים את סירופ הדבש:

  1. מבשלים יחד את כל המרכיבים עד להמסת הסוכר וקבלת סירופ חלק ומבריק.
  2. יוצקים בעזרת כפית מהסירופ על סירות הקדאיף.

מכינים את קרם הווניל:

  1. מקציפים יחד את כל החומרים לקרם יציב.
  2. מכניסים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר קישוט וממלאים את סירות הקדאיף.
  3. מעטרים בגרגרי רימון.

 

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס