מתכון לעוגת 5 שכבות מוס שוקולד ופטל כשרה לפסח - מגזין שופרסל
דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סיום מתוק ומושחת לארוחת החג – עוגת 5 שכבות מוס שוקולד ופטל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לעוגת 5 שכבות מוס שוקולד ופטל כשרה לפסח

  • דרגת קושי: בינוני
  • זמן הכנה: עד 45 דקות
  • מספר מנות: 5+

פרויקט פסח בבלוג מגיע לשיאו עם הרגע שכולם מחכים לו – הקינוח! הפעם אתם מוזמנים להדהים את האורחים עם עוגה יפיפייה וסופר טעימה שכוללת חמש שכבות מענגות בטעמים ומרקמים שונים.

אם אין לחם תאכלו עוגות, ובאין קמח תאכלו שוקולד. אין יותר מתאימה מהעוגה הטעימה והמושחתת שלפניכם למשפט הזה.

רק דמיינו לעצמכם את האושר הגנוז בתחתית נמסה בפה של פאדג' שוקולד מריר, מעליו מונחת לה שכבה עדינה של מוס שוקולד נפלא שעוטפת בתוכה שתי שכבות נוספות של פטל ושוקולד לבן, כשאת כל אלה מצפה גנאש שוקולד מבריק וחגיגי.

יחד עם כל המורכבות שלה, בהחלט מדובר בעוגה שהיא ממש קלה להכנה. אין ספק שיש להשקיע מעט סבלנות וזמן בהכנת כל שכבה, אבל כל אחת מהן צורכת כמה דקות בלבד של עבודה, והתוצאה הסופית והמחמאות הנפלאות שתקבלו יהיו שווים את ההשקעה.

בכדי להקל עוד יותר על המשימה, החומרים לכל שכבה רשומים ביחד עם אופן ההכנה, וכן המרה לפרווה.

תמונה של העוגה בכלי הגשה ופרוסה מהעוגה מוגשת בצלחת

עוגת 5 שכבות מוס שוקולד ופטל


הכלים הדרושים לעוגה:

  • תבנית מתפרקת בקוטר 24
  • רינג בקוטר 18
  • שקף לריפוד פנים התבניות
  • 4 שקיות זילוף חד פעמיות
  • צנתר עם צורה לקישוט

שכבה 1 – פאדג' שוקולד

החומרים:

  • 150 גרם שוקולד מריר
  • 75 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 1 כף תמצית וניל
  • 2 ביצים מופרדות לחלבונים וחלמונים
  • 2 כפות סוכר

אופן הכנת פאדג' שוקולד:

  1. שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית ביחד עם החמאה. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד לקבלת קרם חלק ומבריק.
  2. מוסיפים לקרם את תמצית הווניל ואת החלמונים ומערבבים במהירות עד שהחלמונים נטמעים בקרם והוא חוזר להיות חלק ומבריק.
  3. מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
  4. מקפלים מחצית מהקצף אל תוך הקרם ולאחר שהתערובת התאחדה מוסיפים את יתרת הקצף בתנועות קיפול עד לקבלת תערובת חומה, חלקה ואחידה.
  5. יוצקים את התערובת לתבנית עגולה מתפרקת, ואופים בחום של 160 מעלות – 15 דקות בדיוק.
  6. מקררים, עוטפים בניילון נצמד ושומרים בטמפרטורת החדר עד להרכבת העוגה.

המרה לפרווה- מחליפים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה.

תמונה של שכבת פאדג' השוקולד


שכבה 2 – מוס שוקולד מריר

החומרים:

  • 500 מ"ל שמנת מתוקה להקצפה
  • 200 גרם שוקולד מריר (רצוי 60%) שבור לקוביות


אופן הכנת מוס שוקולד מריר:

  1. מחממים בסיר קטן 250 מ"ל שמנת. כשהשמנת מתחילה לבעבע בקצוות, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
  2. מאחסנים במקרר בכלי סגור 8 שעות לפחות. התערובת נוזלית אך היא מתגבשת ומתקשה לאחר הקירור.
  3. לאחר הקירור מקציפים את התערובת עם עוד 250 מ"ל שמנת מתוקה עד לקבלת מוס יציב ואוורירי.
  4. שומרים במקרר עד לשימוש.

המרה לפרווה- מקציפים 500 מ"ל שמנת מתוקה צמחית ומקפלים לתוכה 200 גרם שוקולד מריר מומס.

תמונה של שכבת מוס השוקולד


שכבה 3 – מוס פטל ושוקולד לבן

החומרים:

  • 125 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד לבן שבור לקוביות
  • 1 כוס פטל קפוא (או פירות יער אחרים)
  • 1 כף שטוחה ג'לטין
  • 1/4 כוס מים


אופן הכנת מוס פטל שוקולד לבן:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים לחמש דקות עד שגרגרי הג'לטין תופחים והמים נספגים בהם.
  2. מרסקים את הפטל הקפוא במעבד מזון.
  3. מחממים בסיר קטן את השמנת המתוקה עם הג'לטין התפוח והפטל המרוסק ומביאים לסף רתיחה (כלומר לשלב שבו בועות קטנות מתחילות לפזז בקצות השמנת).
  4. מוסיפים את השוקולד הלבן ומערבבים עד להמסה מלאה.
  5. מאחסנים במקרר בכלי סגור 8 שעות לפחות. התערובת מאד נוזלית אך היא מתגבשת ומתקשה לאחר הקירור.
  6. לאחר הקירור מקציפים את התערובת למוס אוורירי.
  7. שומרים במקרר עד לשימוש.

המרה לפרווה- מקציפים 125 מ"ל שמנת מתוקה צמחית ומקפלים לתוכה 100 גרם שוקולד לבן פרווה מומס + 3 כפות גדושות מלית לעוגה בטעם פטל או פירות יער.

תמונה של שכבות מוס פטל ושוקולד לבן


שכבה 4 – מוס שוקולד לבן

החומרים:

  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • 1 כף ג'לטין
  • 1/4 כוס מים


אופן הכנת מוס שוקולד לבן:

  1. מערבבים את הג'לטין עם המים ומניחים לחמש דקות עד שגרגרי הג'לטין תופחים והמים נספגים בהם.
  2. מחממים בסיר קטן מחצית מכמות השמנת ואת הג'לטין התפוח. כשהשמנת מתחילה לבעבע בקצוות, מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד להמסה מלאה.
  3. מאחסנים במקרר בכלי סגור 8 שעות לפחות. התערובת נוזלית אך היא מתגבשת ומתקשה לאחר הקירור.
  4. לאחר הקירור מקציפים את התערובת עם המחצית השנייה של השמנת מתוקה עד לקבלת מוס יציב ואוורירי.
  5. שומרים במקרר עד לשימוש.

המרה לפרווה- מקציפים 250 מ"ל שמנת מתוקה צמחית עם 1/2 שקית אינסטנט פודינג וניל ומקפלים לתוכה 200 גרם שוקולד לבן מומס.


שכבה 5 – גנאש שוקולד מריר

החומרים:

  • 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 10 גרם חמאה


אופן הכנת גנאש שוקולד מריר:

שוברים את השוקולד לקוביות ומניחים בקערת זכוכית ביחד עם השמנת והחמאה. ממיסים במיקרוגל בפולסים קצרים עד לקבלת קרם חלק ומבריק.

המרה לפרווה- מחליפים את החמאה במרגרינה בטעם חמאה.


תמונה של פרוסה מהעוגה מוגשת בצלחת


הרכבת העוגה:

  1. עוטפים את פנים התבנית שבתוכה נמצא הפאדג' בשקף.
  2. מכניסים את מוס השוקולד המריר לשקית זילוף, וגוזרים את הקצה שלה כך שייווצר פתח של כ-2 ס"מ.
  3. מכניסים את מוס הפטל לשקית זילוף, וגוזרים את הקצה שלה כך שייווצר פתח של כ-2 ס"מ.
  4. מכניסים מחצית ממוס השוקולד לבן לשקית זילוף, וגוזרים את הקצה שלה כך שייווצר פתח של כ-2 ס"מ.
  5. מכניסים את יתרת מוס השוקולד לבן לשקית זילוף עם צנתר קישוט.
  6. מזליפים שכבה של מוס שוקולד מריר על פאדג' השוקולד, ומיישרים את פני השטח. מקפיאים לשעה.
  7. מניחים רינג בקוטר 18 על המוס הקפוא, מרפדים אותו בשקף, ומזליפים לתוכו את מוס הפטל. הכי קל זה לזלף עיגולים שבלוליים מבפנים החוצה.
  8. על מוס הפטל מזליפים את השוקולד הלבן שנמצא בצנתר עם השפיץ החתוך. מסירים את הרינג (הוא ייצא בקלות בזכות השקף) ומכניסים להקפאה לחצי שעה עד שעה. לאחר ההקפאה מסירים את השקף.
  9. ממלאים את יתרת התבנית במוס השוקולד המריר. מזליפים מוס לתוך הרווחים שנוצרו בין השכבות הפנימיות ועד וכולל שכבה נוספת מעליהן.
  10. יוצקים את גנאש השוקולד על העוגה.
  11. מקשטים את העוגה עם מוס השוקולד הלבן שנמצא בשקית הזילוף עם הצנתר ומעטרים בפירות יער קפואים.

תמונה של העוגה בכלי הגשה

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס