דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סחלב פינוקים חם

תמונה גרסת הדפסה

מתכון למשקה סחלב חם

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: 5 דקות
  • מספר מנות: 5-4

מאת: דפני פתיחה, בלוג "מטבחונט"

יום האהבה הלועזי כבר מזמן עשה עלייה לארצנו הקטנטונת והוא נחגג בשנים האחרונות בהמוני בלונים אדומים ודובונים חמודים המעטרים כל פינה.

למרות שאני גורסת שבשביל לפנק את האהובים שלנו לא צריך יום מיוחד, עדיין אי אפשר להתעלם מהאווירה הרוגשת ביום הזה ותמיד נחמד לקבל או להעניק משהו קטן לתשומת הלב, ואם אפשר לעשות את זה בלי לצאת מהבית, אז בכלל יהיה פה מושלם.

אז.. סחלב! סחלב חם שמכינים ממש בכמה רגעים ספורים, ומגישים עם המון פינוקים כגון שוקולד חלב קצוץ בתחתית, ותערובת של אגוזים, קוקוס וקינמון מעל. כל כך כיף להתכרבל יחד עם בני הזוג או המשפחה וללגום את המשקה המתוק והסמיך הזה, ובאמת שלא צריך לחכות ליום האהבה בשביל הפעם הבאה.

סחלב

אז מה צריך שיהיה בבית?

1 ליטר חלב (3% או 1%)
4 כפות גדושות קורנפלור
1/2 כוס חלב נוספת
1/2 כוס סוכר לבן
1 כף תמצית מי ורדים
200 גרם שוקולד חלב
50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
2 כפות קוקוס
1 כפית קינמון

סחלב

מכינים:

  1. יוצקים את ליטר החלב לתוך סיר.
  2. לתוך קערה קטנה יוצקים את חצי כוס החלב, ומוסיפים אליה את הקורנפלור.
  3. מערבבים היטב עד להמסה מוחלטת של הקורנפלור בחלב.
  4. מוסיפים את התערובת לסיר.
  5. מוסיפים את הסוכר ואת מי הוורדים.
  6. מביאים לרתיחה.
  7. מנמיכים מעט את הלהבה וממשיכים לבשל תוך כדי ערבוב עד שהנוזל מסמיך.
  8. קוצצים את השוקולד, ומחלקים בין הכוסות.
  9. יוצקים את הסחלב לכוסות.
    יוצקים סחלב לכוסות
  10. מערבבים את האגוזים הקצוצים עם הקוקוס והקינמון, ומפזרים מעל הסחלב.
  11. מגישים חם.
    סחלב חם

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס

שרפתם סיר? אל דאגה!

טיפ גאוני לניקוי סיר שרוף מבפנים

מלאו את הסיר במים, הוסיפו כף אבקת כביסה והרתיחו למשך 10 דקות. לאחר מכן כל השרוף יירד בקלילות ובלי צורך בשפשופים.