דלג לתוכן העמוד (מקש קיצור s) דלג לתחתית הדף (מקש קיצור 2) דלג לתפריט (מקש קיצור 3) דלג לדף הבית (מקש קיצור 4)

סופגניות אשל

תמונה גרסת הדפסה

מתכון לסופגניות אשל ביתיות ומהירות

  • דרגת קושי: קל
  • זמן הכנה: עד שעה
  • מספר מנות: 5+

לכבוד חנוכה, מתכון לסופגניות אשל טעימות ופריכות שיעשו לכם חג שמח במיוחד!

החומרים: 

לסופגניות:

  • 2 כפות סוכר
  • קורט מלח
  • 1 מכל (200 מ"ל) אשל
  • 1 ביצה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 כף ברנדי
  • כוס ורבע קמח
  • 1 כפית אבקת אפייה


לרוטב שוקולד:

  • 100 גרם שוקולד מריר
  • 125 מ"ל (1/2 מכל) שמנת מתוקה

 

אופן ההכנה:

  1. בקערה טורפים: סוכר, מלח, אשל, ביצה, וניל וברנדי לתערובת אחידה.
  2. מוסיפים קמח, אבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה.
  3. מחממים שמן בסיר בינוני עד לטמפרטורה של 170 מעלות. (אם אין מדחום בודקים שהשמן חם על ידי נעיצה של כף עץ בתוכו – אם יש בועיות קטנות מסביב לכף זה סימן שהשמן חם מספיק).
  4. בעזרת 2 כפיות או כף גלידה קפיצית יוצקים תלוליות קטנות מהבלילה לתוך השמן החם ומטגנים עד שהסופגניות מזהיבות מכל הצדדים.
  5. מוציאים מהשמן בעזרת כף מחוררת לתוך צלחת מרופדת בנייר סופג ומצננים מעט בטמפרטורת החדר.
  6. רוטב שוקולד: שוברים את השוקולד לקוביות ושמים בקערה.
  7. מוסיפים שמנת וממסים יחד במיקרוגל או על בן מארי עד שהכל נמס והתערובת אחידה.
  8. מגישים את הסופגניות עם הרוטב החם.


טיפ:

אפשר להכין את הרוטב עם שוקולד חלב באותה כמות במקום השוקולד המריר, אך התוצאה תהיה מתוקה יותר.

 

 

אולי יעניין אותך גם

לא כדאי לפספס